10.7.2018 klo 15:24
Uutinen

Koko ilta omistettu herkuttelulle

Herkuttelun perinne jatkuu Hauholla. Perjantaina vietetään XVIII Herkkujen yötä eri puolilla Hauhoa.

Hauhon Herkkujen yö on tapahtuma, johon kannattaa varata koko ilta aikaa, jotta ehtii mahdollisimman monien makujen äärelle. Joku nauttii yhdessä paikassa alkuruuat, toisessa pääruuan ja kolmannessa jälkiruuan. Mutta tyyli on vapaa, illan voi viettää napostellen sitä sun tätä seitsemässä eri kohteessa, eikä haittaa vaikka jälkiruuankin nauttisi pariin, kolmeen otteeseen.

Herkkujen yö on hauholainen variaatio taiteiden yöstä. Tapahtuma järjestettiin vuonna 2000 ensimmäisen kerran Tunnelmakartanoiden Leena Sivénin aloitteesta.

Ensimmäistä kertaa Herkkujen yön idean äiti on tapahtuman järjestelyistä sivussa, sillä Wuolteen kartano vaihtoi omistajaa ennen juhannusta. Yrittäjäksi tuli Antti Aminoff Iisalmesta. Kartanolla on kuitenkin Herkkujen yön tarjottavat Helena Jokisen osaavissa käsissä kuten useana vuonna aiemminkin.

Uusi yrittäjä luotsaa myös Wanhan Raitin Kievaria. Eija Lehosvuo aloitti yrittäjänä hauholaisille rakkaassa Kievarissa kirkon kupeessa viime vappuna.

Seitsemässä hauholaisessa ravitsemusliikkeessä ollaan perjantaina avoinna tavanomaista myöhempään, herkkujen ohella tarjolla on elävää musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Valmistautuminen alkanee pienellä paastolla, sillä niin herkulliselta kuulostaa tulevan perjantai-illan menu. Hahkialan kartanolla nautiskellaan riistabriossiburgereita, kartanon keittoa, pikkuherkkuja, kesädrinkkejä, panimon maistuvia tuotteita ja vivahteikkaita viinejä. Palan painikkeena kuunnellaan elävää musiikkia, esiintymässä on Time Schleifer.

Alvettulan kyläkaupalla päät menevät pyörälle viettelevien voileipien ja ihanien kakkujen äärellä ja Peltosirkun tilalla täytyy poiketa vohvelilla – kun vain osaisi valita täytteen: mansikka, vadelma vai kylmäsavulohi! Tarjolla myös makoisa marjabuffet.

Lautsiassa voi valita miniburgeriin liha-, kana- tai kasvistäytteen ja päälle lettuja talon ihanalla marjahillolla höystettynä.

Wuolteen kartanon Suvibuffetissa ovat perinteisesti pääosassa muikut, monella tavalla laitettuna riistakeiton ohessa sekä jättikokoiset muurinpohjaletut. Wanhan raitin kievarissa tarjoillaan aitoja suolaisia ja makeita makuja, vanhanajan piirakoita ja ihania kakkuja. Vihavuodessa herkutellaan villisialla, pikkusuolaisilla sekä kahvilan herkuilla elävän musiikin säestyksellä koko illan.

Ja jos ei autolla paikasta toiseen suhaaminen kiinnosta, voi aina hypätä M/S Wuolteen kyytiin. Kipparin kyyti lähtee kirkonkylän laiturista kello 18 ja saapuu Alvettulaan 18.30. Wuolteen kartanolta lähdetään klo 20.15 ja saavutaan Vihavuoteen 21.15. Paluukyyti Vihavuodesta lähtee 22.15 ja on Wuolteen kartanon laiturissa kello 23.15.

Tänä vuonna autonsa voi jättää vaikkapa Wuolteen kartanon pihaan, sillä kartanolla on avoinna Bed & Breakfast -majoitus. Huoneen varaus ennakkoon on suositeltavaa.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM