Esimiehiä ja TETtiläisiä. Kuvassa vasemmalta Joona Salmi ja Jukka Toivonen Konecranes Oyj:stä, Tarmo Kauppinen ja Maxim Kostin.
26.5.2023 klo 14:21
Uutinen

Kolme päivää TET-journalistina

Teksti: Luukas Jaakkola. Luukas toimitti tämän verkkojutun TET-harjoittelujaksollaan Hämeen Yrittäjissä.

Olin TET-harjoittelussa 24.-26.5.2023 Hämeen Yrittäjissä perehtymässä viestintätehtäviin. Sain tehtäväkseni harjoittelujakson aikana toimittaa oman verkkouutisen.

Artikkelini aihe oli vapaaehtoinen, ja päätin mennä alkuun haastattelemaan kahta kaveriani, joilla oli TET-jakso samaan aikaan kuin minulla.

Kävin siis haastattelemassa heitä ja heidän työnohjaajiansa Konecranes Oyj:ssä. Konecranes on kansainvälinen yritys, joka tarjoaa nosto- ja materiaalinkäsittelyratkaisuja eri teollisuudenaloille. Yritys on erikoistunut nosturien, nostolaitteiden ja huoltopalveluiden tarjoamiseen sekä niihin liittyvien teknologioiden kehittämiseen.

Esimiehet Joona Salmi ja Jukka Toivonen, Konecranes Oyj: Miten yrityksenne suhtautuu TET-jaksoa suorittaviin opiskelijoihin? Tarjoatteko heille mahdollisuuksia oppia ja osallistua käytännön työtehtäviin?
– Suhtaudumme positiivisesti TET-harjoittelijoihin ja otamme joka vuosi useita harjoittelijoita meille hommiin, kertoo Jukka Toivonen.
– Pojat voivat itse kertoa mitä ovat tehneet, mutta kyllä heille on annettu hyviä hommia, toteaa Joona Salmi.

Minkälaisia odotuksia ja tavoitteita yrityksellänne on TET-jaksoa suorittavien opiskelijoiden suhteen?
– Odotamme harjoittelijoilta innokkuutta ja tavoitteenamme on, että kun harjoittelijat menevät opiskelemaan he muistaisivat “kooceen” ja tulisivat jatkossakin tänne töihin, koska haemme jatkuvasti työntekijöitä, kertovat Joona ja Jukka yhteistuumin.

Maxim ja Tarmo sähköisessä duunissa

TET-harjoittelijat Maxim Kostin, Tarmo Kauppinen: Miksi päätitte hakea harjoittelupaikkaa yrityksessä ja mitä odotatte oppivanne tämän harjoittelun aikana?
– Menin, koska Kauppinen meni ja mun faija on täällä töissä. Odotimme oppivan sähkökaappien kasaamisesta lisää, sanoo Maxim.
– Mä menin, koska Maxim meni ja olin itsekin kiinnostunut aiheesta, lisää Tarmo.

Voisitteko kuvitella ryhtyvänne tälle alalle?
– En ole ajatellut tulevaisuutta tällä alalla. Tähtään vielä korkeapalkkaisemmalle alalle, toivoo Maxim.
– En tämäntyyppistä toimialaa ole ajatellut, mutta palkkahan täällä on ihan hyvä, toteaa Tarmo.

Millaisia työtehtäviä teille on annettu ja millaista niiden toteuttaminen on ollut? 
– Meidän työ täällä on tehdä nostureihin tulevien sähkökaappien osia. Lisäksi on ollut kaikenlaisia pikkuhommia, ilmaisee Maxim.
– Juu samaa mieltä Maken kanssa. Toteuttaminen on ollut helppoa, mutta aikaa vievää, sanoo Tarmo

Kuinka hyvin tunnette yrityksen ja sen toimialan? Millaisia ideoita tai näkökulmia teillä on kehittää ja parantaa yrityksen toimintaa?
– Tämä oli mun kolmas kerta täällä ja tuun kesällä vielä uudestaan kesätöihin niin hommat on kyllä ihan hanskassa, kehuu Maxim.
– Hyvin hommat hoituu jo täällä. Mielestäni firmassa parannettavaa ei oikein löydy, Tarmo kertoo.

Miltä TET-viikko tuntui?

Tämän viikon aikana opin viestinnästä ja sen käytöstä paljon sekä kuinka sitä tarvitsee yllättävän monilla eri tyyppisillä aloilla. En ollut ennen tehnyt journalistin hommia, mutta nyt ensi kertaa. Olin tyytyväinen kuinka avoimesti minut otettiin vastaan Konecranesilla.