3.7.2024 klo 12:00
Uutinen

Kolumni | Jenni Pöllänen: Ahkerat yrittäjät luovat kesään tunnelmaa ja yhteiskuntaan elinvoimaa

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen muistuttaa Tamperelaisessa 3.7.2024 julkaistussa kolumnissaan yrittäjävetoisten palveluiden käytön tärkeydestä Suomen kesässä. Pölläsen mukaan ostamalla paikallisten yritysten tuotteita ja palveluita varmistamme, että kesä pysyy tulevaisuudessakin eloisana ja monipuolisena. Pirkanmaallakin yritykset luovat elämyksiä, tunnelmaa, yhteisöllisyyttä, yhteistyötä, työllisyyttä, elinvoimaa ja hyvinvointia – ympäri vuoden.

Tampere ja kaikki Pirkanmaan kunnat ovat kesäisin täynnä elämää ja iloa. Siitä voimme kiittää yksinyrittäjiä, pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Ne eivät ainoastaan tarjoa meille palveluita ja tuotteita, vaan luovat myös yhteisöllisyyttä mahdollistaen unohtumattomia kesäelämyksiä.

Kesä on täynnä tapahtumia, festivaaleja ja konsertteja. Kesätorit kukoistavat ja ihmiset osallistuvat hymyssä suin tehden ostoksia kotiin ja kesämökille. Kesän ilot mahdollistaa paikallinen käsityöläinen, joka myy ainutlaatuisia tuotteitaan torilla tai paikallinen kahvila, joka tarjoaa herkulliset leivonnaiset ja paikallisen paahtimon kahvit. Musiikista vastaa yrittäjänä toimiva artisti ja tapahtuma toteutetaan pk-yrityksen organisoimana yhdessä paikallisten kanssa. Kauniit kesäkutrit loihtii tuttu kampaaja ja paikallisesta muotimyymälästä löytyy kotimainen kesämekko heinäkuun helteisiin.

Pk-yritykset mahdollistavat myös monenlaisia elämyksiä ja aktiviteetteja. Opastetut kaupunkikierrokset, vuokrapyöräpalvelut, kajakkivuokraamot ja bussiretket antavat meille mahdollisuuksia kokea kesä aktiivisesti ja löytää uusia tapoja nauttia ympäristöstä. Jotta palveluista ja elämyksistä tiedetään, on moni yrittäjä ostanut markkinointia ja painattanut viestinnässä tarvittavia esitteitä toista, paikallista pk-yritystä hyödyntäen ja työllistäen. Yrittäjät tekevät pitkäjänteisesti työtä varmistaakseen meille kaikille mahdollisuuden nauttia kesästä täysillä.

Kesän palvelut ja tapahtumat eivät synny itsestään. Ne vaativat paljon suunnittelua, työtä, omistautumista, saumatonta yhteistyötä, useiden pk-yritysten työpanosta. Yrittäjät tekevät tämän kaiken suurella sydämellä ja innolla. Vaikka mikro- ja pk-yrittäjillä ei olekaan käytössään isojen yritysten resursseja tai ketjujen markkinointikoneistoa, meille asiakkaille välittyy heidän intohimonsa ja sitoutumisensa kaikessa, mitä he tekevät.

Yrittäjät tekevät pitkäjänteisesti työtä varmistaakseen meille kaikille mahdollisuuden nauttia kesästä täysillä.

Jenni Pöllänen

Ostamalla paikallisten yritysten tuotteita ja palveluita varmistamme, että kesä pysyy tulevaisuudessakin eloisana ja monipuolisena. Pienet yritykset ovat jokaisen kaupungin ja kunnan sydän. Ilman näitä yrityksiä sinullakin jäisi monta kokemusta kokematta, palvelua saamatta ja tuotetta ostamatta. Yritykset palvelevat asiakkaitaan ja luovat työllisyyttä tukien samalla paikallistaloutta. Moni nuori työllistyy ensimmäiseen työpaikkaansa yrittäjän pyörittämään jäätelökioskiin tai kahvilaan, jossa nautitaan auringosta ja hyvästä seurasta ystävien kanssa.

Haluan kiittää kaikkia teitä yksinyrittäjiä ja pk-yrittäjiä työstänne ja sitoutumisestanne. Te luotte kesäfiilistä meille kaikille. Meistä jokainen voi tehdä valinnan ja tukea paikallisia yrityksiä nauttien kesästä ja kaikesta siitä ihanasta, mitä meillä on.

Jenni Pöllänen
toimitusjohtaja
Pirkanmaan Yrittäjät

Jenni Pöllänen
Jenni Pöllänen