20.3.2020 klo 10:41
Uutinen

Kuntaliitolta ja yrittäjäjärjestöltä yhteiset suositukset – Yhteistyö on nyt tärkeämpää kuin koskaan

Suomen Yrittäjät ja Kuntaliitto laativat yhteiset suositukset yrityksille ja kunnille koronakriisin ajaksi. Tavoite on turvata yritysten toimintaedellytykset, alueiden työpaikat ja kuntien elinvoima.

Suositukset käsittelevät erityisesti sosiaali- ja terveydenhoitopalveluita, julkisten hankintojen toteuttamista, joustomahdollisuuksia vuokrasaatavissa sekä yrittäjien ja kuntajohdon vuoropuhelun käynnistämistä.

– Yrittäjät ja kunnat elävät normioloissa vahvassa yhteydessä ja vuoropuhelussa. Nyt kriisissä tarvitaankin julkisen ja yksityisen yhteistyötä enemmän kuin koskaan, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala toteaa.

Yrittäjät ovat kehottaneet kuntien johtoa ja yrittäjäyhdistyksiä aloittamaan matalan kynnyksen vuoropuhelua toimintaedellytysten ja kunnan elinvoiman turvaamiseksi.

– Nyt on tärkeää, että kukaan yrittäjä ei jää ongelmien kanssa yksin ja että kunta ja yrittäjäyhdistys hakevat yhdessä ratkaisuja yritysten selviämiseen. Olemme Kuntaliitossa mukana tukemassa kuntia ja yrityksiä tässä äärimmäisen haastavassa tilanteessa, Kuntaliiton Alueet ja yhdyskunnat -yksikön johtaja Jarkko Huovinen sanoo.

Kuntaliitto ja Yrittäjät suosittelevat esimerkiksi sitä, että voimassa olevien hankintasopimusten osalta toimittajien ja kuntien kannattaa yhteistyössä neuvotella ja etsiä sopiusehtoja ja sopimusten kohtuullisuuteen tähtääviä ratkaisuja. Poikkeusoloissa on tärkeää pyrkiä minimoimaan niin kunnalle kuin toimittajalle aiheutuva vahinko.

Lue Kuntaliiton ja Yrittäjien yhteiset suositukset tämän linkin takaa.

toimitus (at) yrittajat.fi