Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

25.11.2021 klo 10:26
Uutinen

Aluevaalien merkitys yrittäjille

Sote-palvelut maksavat vuosittain noin 21–24 miljardia euroa. Tammikuussa vaaleilla valittavat valtuutetut ratkaisevat, miten verovarat alueellamme käytetään ja myös sen miten paljon palveluja yrityksiltä ostetaan julkisen palvelutarjonnan lisäksi.

Meille kaikille on tärkeää, että valtuutettuina on henkilöitä, jotka ymmärtävät yksityisten palveluiden arvon ja mahdollisuudet. Hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostopalveluiden hankkijoita. Haluamme, että yrittäjien ääni kuuluu päätöksissä.

Tarvitsemme yksityisiä palveluita julkisten palveluiden rinnalle, sillä jopa 71 % suomalaisista haluaa valita palveluntuottajansa ja 62 % suomalaisista haluaa lisää palveluseteleitä. Suurin osa, jopa 73 % suomalaista pitää KELA-korvausten säilymistä tärkeänä asiana.

Yrityksiä tarvitaan laadukkaiden hyvinvointipalveluiden tuottamisessa. Kansalaiset tutkitusti arvostavat valinnanvapautta ja toivovat yritysten tuottamia palveluja. Nyt on varmistettava, että voimme tarjota niitä myös jatkossa. Yhteistyössä yritysten kanssa syntyvät parhaiten ja helpoimmin innovaatiot, joita sote -palvelujen tuottamisessa tulevaisuudessa tarvitaan.

Ketä sinä aiot äänestää? Suomen Yrittäjien aluevaaliohjelma Parempi hoito kiteyttää tärkeimmät tavoitteemme.

Tutustu Yrittäjien aluevaaliohjelmaan tai lataa tiivistelmä Suomen Yrittäjien ehdottamista.ratkaisuista hyvinvointialueille .

Sote-alan yrityksiä on maassa noin 18 200. Neljä viidestä sote-alan yrityksestä on enintään neljän hengen yrityksiä. Sote-alalle tarvitaan tulevina vuosina yli 200 000 työntekijää lisää Sote-uudistus siirtää sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut kunnilta uusien hyvinvointialueiden järjestettäväksi vuonna 2023. Hyvinvointialueilla valtaa käyttävät valtuutetut, jotka valitaan aluevaaleilla 23.1.2022, uudet valtuustot aloittavat toimintansa 1.3.2022.

Heidi Loukiainen