14.5.2019 klo 08:38
Uutinen

Lammin Pellavamarkkinoiden teemana on maaseutupalvelut

Lammin Lions Club järjestää 49:nnet Pellavamarkkinat Lammin kirkonkylässä kesäkuun 15. päivänä. Tämän vuoden markkinoilla nostetaan esiin paikallisia palveluita ja yrittäjyyttä.

Tämän vuoden markkinateemaksi on valittu maaseutupalvelut. Lammilla on todettu, että ilman yrittäjiä ei ole paikkakunnalla monipuolisia palveluja.

– Palveluiden merkitys on kasvanut vuosien saatossa ja niistä on tullut merkittävä osa yritystoimintaa. Tämä vielä korostuu maaseutumaisella paikkakunnalla kuten Lammilla, markkinapäällikkö Jere Rauhala kertoo.

Markkinoiden pääesiintymislavalla vieraita viihdyttää muun muassa Heidi Kyrön laulustudion oppilaita, jotka musisoivat Kalle Penttilän säestyksellä sekä järjestävät erilaisia kilpailuja ja arvontaa.

– Markkinat ovat myös osana Hämeen Sanomien tähtitapahtumia. Esiintyjinä lisäksi Elli Maria hulashow, Tanssiseura Baunssi, sekä Lammin Soittokunta. Myös LASB:n pelaajia on paikalla jakamassa nimmareita, ohjelmavastaava Erkki J. Vilén toteaa.

Markkinoilla valitaan Lammin Sahtimestari, joka pääsee edustamaan Lammia sahdin valmistuksen SM-kilpailuihin elokuun 3. päivänä Hartolaan. Markkinoilla paljastetaan vuoden Lammilainen tuote. Lammin Lions Club palkitsee markkinoilla klubin valitsemat vuoden kulttuuri- ja liikuntapalkinnon saajat. Myös Hirrensyöksykilpailut ja muita kenttäpelejä tullaan järjestämään, järjestäjät lupaavat.

Hakkalan koululta löytyy tuttuun tapaan Sydänyhdistyksen pitämä Markkinaravintola ja lammilaisten taiteentekijöiden taidenäyttely, jonka koostamisesta vastaa Aki Pelkonen. Liikuntahallista löytyy kirppari-osasto.

Pellavamarkkinat on Lammin suurin yleisötapahtuma ja sen järjestelyistä vastaa Lionsien lisäksi lukuisa joukko lammilaisia yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Myös markkinamyyjiä on Hakkalan koulun kentällä ja ympäristössä useampi sata.

Kentältä löytyy myös perinteinen Sahtiteltta. Lammin Kirkko on avoinna yleisölle klo 11-17 ja Pellava- ja Sahtimuseo ovat myös avoinna yleisölle klo 10-14.

Ilmainen markkinatraktori kiertää markkina-alueen ja Osuuskauppa Hämeenmaan ja K-Marketin parkkipaikkojen väliä nonstoppina klo 9.45-14.30.

Myyjät pääsevät varaamaan markkinapaikat tapahtuman kotisivujen kautta. Pellavamarkkinat löytyy myös facebookissa.