15.6.2017 klo 08:04
Uutinen

Lauantaina syödään yhdessä satavuotiaan Suomen kunniaksi

Ensi lauantaina klo 13 alkaen Hämeenlinnan kesätorilla syödään yhdessä. Tapahtumaa on toteuttamassa lukuisa yhteistyöjoukko.

Kesätorin päätapahtuma lähestyy. Syödään yhdessä hämäläisittäin pitää sisällään monipuolisen kattauksen hämäläisyyttä. Tämä päivä sulautuu hyvin Suomi100-teemaan Yhdessä. Lauantaina 17.6 aamun torilla aloittaa kello 10 Maaseutupolku, joka on perheille suunnattu tapahtuma kertoen ruuasta ja sen tuotannosta. Polulla kuljetaan viljan reittiä pellolta valmiiksi vohveliksi, opitaan mitä villiyrttejä voi syödä, ja tutustutaan mehiläistarhaukseen ja maatilan eläimiin.

Kello 11 alkaen tapahtuu Skogsterin nurkilla, mm. Museomarkkinat Raatihuoneenkadulla ja Skogsterin talossa, Live-musiikkia Cafe Bar Skogsterissa, teatteria, käsityönäytöksiä ja muuta ohjelmaa sekä vapaa pääsy Museo Skogsteriin.

Kello 13 aukeaa torille ja Raatihuoneenkadulle pöydät, joihin kutsutaan kaikki syömään yhdessä. Torilla on teltta, josta saa ostaa pieniä annoksia mukaan. Ruokalistaan voi tutustua tapahtuman Facebook-sivulla. Pöytiin saa tuoda myös omia eväitä eli kokoa vaikka kaveriporukka, jolla lähdette yhdessä syömään.

Päivän tapahtumia ovat mukana järjestämässä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Ravintola Skogster, Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys, HAMK:in Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke, MTK Hämeen Kasvua Hämeessä -hanke, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Etelä-Hämeen Martat ja Hämeenlinnan Seudun 4H.

Tapahtuma vaikuttaa myös kaupungin liikennejärjestelyihin. Kannattaa huomata, että Raatihuoneenkatu on suljettu Rauhankadulle saakka liikenteeltä lauantaina, bussilinjat kiertävät Palokunnankadulta Paasikiventielle, muutoinkin keskustassa liikennejärjestelyjä johtuen tapahtumista ja Palokunnankadun remontista. Raatihuoneenkadun korvaava bussipysäkki on Palokunnankadulla. Kirkkorinteestä ja Linnankadulta on läpiajo Raatihuoneenkadulle kielletty.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi