14.5.2017 klo 11:32
Uutinen

Laulujuhlat täytti torin

Laulujuhlat täytti Hämeenlinnan katuja, toreja ja konserttisaleja äitienpäivän superviikonlopun aikana. Hetki sitten Hämeenlinnan torilla päättynyt juhlajumalanpalvelus keräsi alustavien arvioiden mukaan yli 5 000 osallistujaa.

Laulujuhlien yli 30 tapahtumaa ja konserttia on näkynyt vahvasti Hämeenlinnan katukuvassa, ravintoloissa ja kaupoissa. Viralliset arviot tapahtumiin osallistuneiden määrästä valmistuvat alkuviikosta, mutta järjestäjät ja kumppanit ovat yhteistuumin vaikuttaneet tyytyväisiltä.

Hämeenlinnan tori täyttyi perjantaina avajaisten ja yhteislaulun merkeissä ja sunnuntaina televisioidussakin Jumalanpalveluksessa.

– Torijumalanpalvelus on erittäin poikkeuksellinen, totesi laulujuhlien projektipäällikkö Aino Herranen.

Tapahtumajärjestäjät ovatkin onnistuneet tavoitteessaan tuoda esitykset konserttisaleista ihmisten keskelle. Laulu ja musiikki ovat elävöittänyt viikonlopun aikana kaupungin keskustaa.

– Konsertit ovat olleet suorastaan taianomaisia, totesi Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka lauluyhtye Rajattoman konsertin jälkeen. Loppuun myytyä konserttia seurasi yli 700 henkilöä Verkatehtaan Vanajasalissa lauantaina.

Kaikkiaan 30 tapahtumasta vain seitsemään oli pääsymaksu. Tämä ja tapahtumapaikkojen valinta eri puolelta kaupunkia ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla paikalla.

– Ja tietysti parantunut sääkin siinä avitti, totesi tapahtuman paikallinen primus motor Heikki Lindroth.