7.1.2021 klo 10:06
Uutinen

Lieto arvioitiin jälleen Varsinais-Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi

Yrittäjien mielestä Lieto on ylivoimaisesti maakunnan yrittäjäystävällisin kunta, kertoo torstaina 7.1. julkaistu Varsinais-Suomen Maakuntaennuste vuodelle 2021.

Lieto piti kärkipaikkaa myös vuosi sitten julkaistussa Maakuntaennusteessa. Kunta on pitkään ollut kärjessä myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissa.

Yrittäjät saivat jälleen vuoden 2021 Maakuntaennusteessa arvoida oman kuntansa yrittäjäyysilmapiiriä sekä kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä. Lieto otti kärkisijan molemmissa kategorioissa. Lietolaisista vastaajista 92 prosenttia arvioi kunnan yrittäjyysilmapiirin erinomaiseksi tai hyväksi.

Kovan nousun yrittäjyysmyönteisyydessä kakkossijalle teki Paimio. Paimiolaisista vastaajista 89 prosenttia arvioi kunnan yrittäjyysilmapiirin olevan erinomainen tai hyvä. Vuoden takaisessa Maakuntaennusteessa Paimio oli kunta-rankingin top 10:n ulkopuolella.

Kolmosena yrittäjyysmyönteisyydessä on Naantali ja nelossijalla Kaarina.

Koko maakunnan yrittäjyysilmapiirin sekä kunnan ja yrittäjien välisen yhteistyön arvioidaan Maakuntaennusteessa hieman heikentyneen viime vuodesta. Seutukuntakohtaisessa vertailussa parhaaksi yrittäjyysilmapiiriltään on arvioitu Turun seutu niukasti Vakka-Suomen edellä. Kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä pidetään parhaana Salon seudulla.

Tutustu tuloksiin tarkemmin ja lue koko Maakuntaennusteen raportti osoitteessa maakuntaennuste.fi >>

Lue myös: Maakuntaennuste 2021: Koronan luoma epävarmuus heijastuu yrittäjien talousodotuksiin

Pääkuvassa: Liedon Mobiilit elinkeinopalvelut -toimistoauto, jonka edessä Mika Stepanoff, Ari Blomroos ja Esko Poikela katsastavat Avantin yritysalueen työmaata. (Kuva: Liedon kunta)