9.11.2017 klo 22:03
Uutinen

Lisää hyvinvointia arkeen! – Tartu HYMY-hankkeen kick off -tapahtuman täsmävinkkeihin

Helsingin Yrittäjien HYMY-hankkeen kick off -tapahtumassa 2.11.2017 tarjottiin uusia eväitä hyvinvointiin ja saatiin yrittäjät liikkumaan videon välityksellä Markus Pöyhösen tahtiin. Hyvinvoinnin puolestapuhuja, mentaalivalmentaja Jaana Hautala jakoi illan pääpuheenvuorossa hyvinvointivinkkejä erityisesti yksin- ja mikroyrittäjän arkeen.

Helsingin Yrittäjien uuden HYMY – Hyvinvoiva yksin- ja mikroyrittäjä -hankkeen isännöimässä Yksinyrittäjäillassa kuultiin Oivaltamaan Oy:n Jaana Hautalan omakohtaisia kokemuksia yrittäjyyden ylä- ja alamäistä. Hyvinvointivalmentaja antoi myös käytännön vinkkejä parempaan hyvinvointiin:

  • Huolehdi omista rajoistasi ja tunnista rajallisuutesi. Hyvinvointi lähtee itsensä arvostamisesta, jämäkkyydestä sanoa EI sekä omista voimanlähteistä ja energiasta huolehtimisesta.
  • Palautuminen ja liikunta ovat vireyden ja hyvän olon lähde. Riittävä uni, pienet mikrotauot ja happihyppelyt auttavat arjessa ja pitävät huolta aivoista.
  • Ole läsnä itsellesi. Vasta kun on läsnä itselle, voi olla läsnä perheelle, asiakkaille ja verkostolle. Onko sinulla rohkeutta kuunnella itseäsi, vaalia hyvinvointiasi ja antaa aikaa sosiaaliselle verkostollesi?
  • Tunnista vahvuutesi ja intohimosi – ja muista vahvistaa niitä. Menestys syntyy, kun oma intohimo kohtaa maailman tarpeet. Keskity vahvuuksiin ja ohjaa myönteisyyttä työpäivään.
  • Tiedosta arvosi ja työsi merkitys. Mikä on juuri sinulle tärkeää?
  • Suunnittelu vahvistaa hallinnan tunnetta. Listatut työt eivät pyöri mielessä epämääräisenä möykkynä.
  • Pysy avoimena, tutki, ihmettele ja uudistu. Uskalla tutustua itseesi, omiin ajattelumalleihisi ja tunteisiisi. Uskomukset voivat olla hyvinvoinnin esteenä.
  • Ajattele hyvinvointia Me-muodossa. Pidä huolta sosiaalisesta verkostosta ja ympäröi itsesi arvokkailla tukiverkostoilla. Yhteisöllisyys ja työilo rakentuvat päivän pienistä tarinoista ja valinnoista.
  • Varmista taloudellinen suojaverkko. Hanki ennalta tietoa elämän tuomiin mahdollisiin muutoksiin.
  • Verkostoidu, älä kilpaile. Yrittäjyyden muutosvauhdissa tietoisuus ja henkilökohtaiset taidot sekä sosiaalinen verkosto auttavat mukautumaan sekä palautumaan.

Yksin- ja mikroyrittäjien oma verkostoitumisilta

Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala ja HYMY-hankkeen hankevastaava Ritva Rajander-Juusti toivottivat yrittäjät tervetulleiksi hyvinvointiteemaiseen tapahtumaan ja kertoivat järjestön uudesta hankkeesta, jolla vastataan kasvavan yksinyrittäjäjoukon tarpeisiin. Hyvinvointia käsiteltiin illan aikana eri näkökulmista ja liikunnastakaan ei ollut puutetta: Cuckoo Workoutin tiimi esitteli videojumppaa, jossa pelillisin keinoin kannustetaan pieniin liikuntahetkiin työpäivän aikana. Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén kertoi kattavasti yksinyrittäjän sosiaaliturvasta.

Tapahtuma toteutettiin yhdessä pääyhteistyökumppaneiden Fennian ja Elon kanssa. Mukana kumppaneina olivat myös Työterveyslaitos, NewCo YritysHelsinki, Pääkaupunkiseudun Yrityskummit, Suomen Yrittäjäin työttömyyskassa SYT, Cuckoo Workout ja Suomen Mielenterveysseura.

Mikä HYMY-hanke?

HYMY – Hyvinvoiva yksin- ja mikroyrittäjä -hanke kehittää yrittäjän kokonaishyvinvointia mahdollistaen kestävän yritystoiminnan ja kasvun. Uuden ESR-hankkeen toteuttaa Helsingin Yrittäjät vuosina 2017-2019. Hankkeessa koostetaan hyvinvointia edistävää tietoa helposti yrittäjien löydettäväksi ja järjestetään kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä tapahtumia ja koulutuksia.

Tutustu HYMY-hankkeen kotisivuihin >>

HYMY-hanke Twitterissä >>

Virittäydy hyvinvointiin HYMY-hankkeen tulevissa tapahtumissa:

Kuvat: Jaana Tihtonen