Sijoittajat kosiskelevat Munkkis-kahvilaa Loimaalla
Loimaan Munkkis-kahvilan perustaja Drilon Perolli.

Loimaalaisen Munkkis-kahvilan suosio on herättänyt sijoittajat – Yrittäjältä suora vastaus

Näyttävistä donitseistaan tunnetun Munkkiksen omistaja haluaa pitää toistaiseksi bisneksen omissa käsissään.

Loimaalainen Munkki-kahvila nousi otsikoihin vuoden 2021 kesällä. Kahvilan pieteetillä tehdyt donitsit aiheuttivat ryntäyksen pieneen varsinaissuomalaiseen kaupunkiin. Yrittajat.fi kertoi ilmiöstä aikanaan täällä.

Munkkiksen omistaa 100-prosenttisesti Drilon Perolli. Hänen puolisonsa Edina Perolli on ollut alusta asti mukana yrityksen perustamisessa ja liiketoiminnan pyörittämisessä.

Edina Perolli vastaa puheluun kesken donitsien valmistuksen.

– Loimaan puolella kysyntä on rauhoittunut. Asiakaskunta tulee pääsääntöisesti ulkopaikkakunnilta, hän sanoo.

Loimaan Munkkis-kahvila nousi suosioon vuonna 2021.

Kahvilassa on huomattu vallitseva taloustilanne. Hintoja on ollut pakko nostaa kallistuneiden raaka-aineiden takia.

– Kyllä tässä huomaa, ettei ihmisillä ole paljon ylimääräistä rahaa. Donitsien hinnoitteluun on vaikuttanut etenkin jauhojen kallistuminen. Myös käyttämämme italialaiset raaka-aineet ovat kallistuneet selvästi.

Donitsien hintaa korotettiin jokin aika sitten 7,90 euroon. Viime aikoina hintaa ei ole nostettu.

Laajentuminen Turkuun jäissä

Viime keväänä Munkkis laajensi toimintaansa Tampereelle Mustalahden satamaan, missä yrityksellä on kesäkahvila toukokuun alusta syyskuun puoliväliin. Aiemmin yrittäjät suunnittelivat laajentamista Turkuun, mutta projekti on jäissä.

– Turussa tuli ongelmia liikepaikan kanssa. Siihen olisi pitänyt hakea luvat Museovirastolta, minkä takia projekti jäi. Laajentumissuunnitelmat Turkuun ovat kuitenkin edelleen olemassa. Haluaisimme paikan, jonka kaikki löytävät ja joka ei olisi kauppakeskuksessa, Edina Perolli kertoo.

Hän myöntää, ettei kahvilan menestys ole tullut helpolla.

– Töitä ollaan painettu sen verran kun olemme jaksaneet. Varsinkin viime kesänä olimme ihan poikki, mutta toisaalta työ oli hyvin kannattavaa. Emme ole hirveästi palkinneet itseämme, mutta kerran vuodessa olemme käyneet lomailemassa.

Tarjouksia sijoittajilta

Perollit ovat saaneet yhteydenottoja sijoittajilta, jotka haluaisivat ostaa osuuden yrityksestä.

– Niitä on tullut aika paljon, samoin kyselyitä franchising-mahdollisuudesta. Emme ole halunneet uusia omistajia mukaan, koska riskinä on, että yritys lähtee kasvamaan liian nopeasti.

Edina Perollin mukaan Munkkis halutaan pitää edelleen omissa käsissä.

– Olemme nähneet niin paljon vaivaa tämän eteen.

Munkkis on poikinut myös kilpailijoita. Perolli on kuullut, että konseptia on yritetty kopioida muilla paikkakunnilla.

– Asiakkailta on tullut tällaista tietoa, mutta moni on todennut, että tuotteet ovat kaukana meidän tasostamme. Reseptiä emme kerro kenellekään.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen