8.12.2021 klo 17:40
Uutinen

Lounais-Helsingin vuoden 2021 yksinyrittäjä ja yritys palkittiin – molempien palvelut tulevat lähes kaikille tutuksi jossain elämän vaiheessa

Vuoden yksinyrittäjä ja vuoden yritys palkitaan Suomen Yrittäjien yrittäjäpatsaalla. Esko Valkeala kuvaa patsasta näin: "Kaksihalkoisen, vankan mutta samalla herkästi kuin kukaksi avautuvan Y:n sakaroiden keskellä on kultainen pallo, auringon, elämän ja ihmisen vertauskuva. Se kertoo elinvoimasta ja optimismista, jota yksityisen ihmisen yritteliäisyys ja oma-aloitteisuus aina edustavat. Patsas on yritteliäisyyden ja yrittävän ihmisen symboli."

”Yrittäjä on palkintonsa ansainnut. Järjestönä haluamme nostaa ja korostaa yrittäjyyden merkitystä ja arvostusta sekä tuoda esille yrittäjän työn merkitystä sekä palkita menestyksekkäitä yrittäjiä. Yrittäjäpalkinto on vastaanottajalleen arvokas — se on yrittäjäkollegoiden tunnustus yritystoimista.” Näillä sanoilla Lounais-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Esko Valkeala avasi juhlallisen palkitsemistilaisuuden.

Vuoden 2021 Yksinyrittäjä Tuula Solmela

Lounais-Helsingin Yrittäjien vuoden 2021 yksinyrittäjä on Hautauspalvelu Kaarna Oy ja yrittäjä Tuula Solmela.

Kuvassa Lounais-Helsingin varapuheenjohtaja Ulla Leppäkoski-Juvonen, puheenjohtaja Esko Valkeala ja vuoden 2021 yksinyrittäjä Tuula Solmela

Yritys on perustettu vuonna 2017 ja yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti, samoin myös kannattavuus.

Yritys on täyden palvelun hautaustoimisto, joka palvelee kaikkia läheisensä menettäneitä suurella sydämellä. Yritys järjestää läheisellenne kauniit ja unohtumattomat hautajaiset toiveidenne mukaisesti. Toiminta-alue on Helsinki, Espoo ja Vantaa. Palvelua on tarjolla puhelimitse, verkkokaupassa ja toimistossa, jossa on esillä pienoisarkkuja ja uurnia. Yrittäjä tekee myös kotikäyntejä.

Yrityksen lisäpalveluihin kuuluu myös muistotilaisuuksien järjestäminen, käsiohjelmien suunnittelu ja painatus, perunkirjoitus, hautakivet.

Asiakkaiden palaute:
”Koska tällainen tilanne on hyvin erityislaatuinen, odottaa hautaustoimistopalvelulta herkkyyttä tunnistaa omaisten tilanne ja mielialat ja mielestäni Hautauspalvelu Kaarna onnistui tässä. Tuula Solmelan tapaaminen kirkossa ennen siunaustilaisuutta viimeisteli hyvän palvelun.

Verkkosivujen käyttö oli helppoa ja selkeää. Voisin ilman muuta suositella Kaarnaa muille palvelua tarvitseville.”

Lounais-Helsingin palkitsema vuoden 2021 yksinyrittäjä Tuula Solmela

Vuoden 2021 yritys Seurana Oy

Lounais-Helsingin yrittäjien vuoden 2021 Yritys on Seurana Oy ja yrittäjä Mirka Saarinen.

Vuoden yritystä palkitsemassa Lounais-Helsingin varapuheenjohtaja Ulla Leppäkoski-Juvonen ja puheenjohtaja Esko Valkeala seurassaan vuoden yrityksen Seurana Oy:n yrittäjä MIrka Saarinen.

Yritys on perustettu vuonna 2016 ja sen liikevaihto on kasvanut vuosittain, samoin myös yrityksen kannattavuus. Yrityksellä on tällä hetkellä noin 150 Seuralaista.

Yritys on Suomen ensimmäinen vanhusseurapalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota vertaistuellista seuraa yksinäisille vanhuksille kaikkialla Suomessa. Yritys tuottaa virkistystä, hyvinvointia ja seuraa vanhukselle. Tarjoaa luotettavaa ja säännöllistä seuranpitoa kotiin tai hoivakotiin. Seuranan seuralainen viettää aikaa yhdessä, seurustelee ja tekevät mukavia asioita seniorin toiveiden mukaan. Lisäksi auttavat vanhuksen ja omaisten yhteydenpidossa.

Yrityksen toiminta perustuu säännöllisyyteen, aktiiviseen yhteydenpitoon sekä tuttuun Seuralaiseen. Vakituinen, tuttu ja luotettava henkilö lisää seniorin hyvinvointia. Palvelu on läpinäkyvää – asiakkaat saavat aina viikoittaiset kuulumiset käynneistä.

Mirka Saarinen (kuvassa oikealla)

Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys Seurana Oy palkittiin tänä vuonna Great Place to Work® 2021 -kilpailussa Suomen parhaana työpaikkana pienten organisaatioiden sarjassa. Seurana sijoittui upeasti myös Euroopan Parhaiden Työpaikkojen listalle ja on näin toimialallaan Euroopan paras työpaikka – Seuranan sijoitus oli myös paras kaikista suomalaisista organisaatioista. Tunnustus on merkittävä yritykselle, jonka työntekijöiden keski-ikä on 67 vuotta ja joka on uranuurtajana synnyttänyt Suomeen kokonaan uuden toimialan, missionaan onnellinen vanhuus.

Lue lisää Seurana Oy:stä Helsingin Yrittäjien artikkelista >

Onnittelemme lämpimästi palkittuja yrittäjiä ja yrityksiä ja toivotamme heille menestystä myös tulevaisuudessa!

Esko Valkeala
puheenjohtaja
Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry

Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry on yksi Helsingin Yrittäjien kuudesta paikallisyhdistyksestä. Paikallisyhdistys edustaa yrittäjiä postinumeroalueilla 00180, 00200-00220, 00250 ja 00340. Helsinkiläisten pk-yritysten palvelu- ja edunvalvontajärjestöön Helsingin Yrittäjiin kuuluu yli 5000 jäsenyritystä. Helsingin Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien, elinkeinoelämän suurimman keskusjärjestön, aluejärjestöistä.