23.4.2022 klo 22:00
Uutinen

Loviisan Yrittäjät palkittiin Suomen parhaana paikallisyhdistyksenä 2021 – Vuoden parhaat paikallisyhdistykset palkittiin

Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain parhaat paikallisyhdistyksensä kokoluokittain. Loviisan Yrittäjät palkittiin parhaana keskikokoisten, alle 500 yrityksen sarjassa. Jokelan Yrittäjät, Inkoon Yrittäjät, Loviisan Yrittäjät ja Lohjan Yrittäjät ovat Uudenmaan Yrittäjien parhaat paikallisyhdistykset 2021

Suomen Yrittäjien parhaat paikallisyhdistykset 2021 ovat Loviisan Yrittäjien lisäksi Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät, Seinäjoen Yrittäjät ja Tyrnävän Yrittäjät. Vuoden 2021 toimialajärjestö on Kirjakauppaliitto.Kunniamaininnan saivat Luopioisten Yrittäjät ja Pälkäneen Yrittäjät yhdistysten välisestä yhteistyöstä ja Ulvilan Yrittäjät fiiliksen ja näkyvyyden rakentamisesta. Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: 1–99, 100–200, 201–499 sekä yli 500 jäsenyritystä. 

Loviisan Yrittäjillä vahvaa vaikuttamista ja viestintää kahdella kielellä

Suomen Yrittäjien perusteluissa todetaan, että Loviisan Yrittäjät – Lovisa Företagare tekee viestintää ja vaikuttamista kahdella kielellä sen puolesta, että Loviisassa olisi mahdollisimman hyvät edellytykset yrittää. Yrittäjäyhdistyksellä on monipuolista toimintaa, jossa myös yrittäjyyskasvatus on tärkeässä roolissa. Vahva jäsenkehitys viestii toiminnan korkeasta laadusta.

– Loviisan Yrittäjät on virittäytynyt kunnianhimoisesti kirittämään kuntaa Suomen parhaaksi kunnaksi yrittää ja se tekee töitä tosissaan, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Loviisan Yrittäjät on startannut tavoitteeseen pyrkimisensä niin kuntavaikuttamisen kuin näkyvyyden kautta. Jäsenistön suuntaan kuntayhteydenpito hoituu Y-aamubrunsseilla, joilla on mukana kaupungin edustaja. Cursorin kanssa yhteistyössä käynnistyi marraskuussa yritysten kasvuohjelma 20 loviisalaiselle yritykselle.

Kuntavaalien alla yhdistys järjesti monipuolista vaikuttamistyötä ehdokashankinnasta puoluetapaamisiin, paikallislehtien mielipidekirjoituksiin sekä kolumneihin. Vaalien jälkeen Loviisan Yrittäjät kehitti kaupungille elinkeino-ohjelman.

Loviisan Yrittäjien jäsentoiminta on käsittänyt aamukahveja, after workejä ja liikunnallisempia tapaamisia. Näiden lisäksi Loviisan Yrittäjät järjesti matalan kynnyksen someklinikoita. Vuonna 2021 juhlittiin 70-vuotiasta Loviisan Yrittäjiä gaalan merkeissä.

Näkyvyyttä ja tukea paikallisten yritysten myyntiin Loviisassa edistettiin muotishowlla. Tulevien 2023 Asuntomessujen hyödyntäminen on työn alla. Lisäksi kaupunkilaisten yhteistä hyvää on edistetty keskustan katuaforismi- ja jouluvalosponsoroinnilla. Aktiivinen yrittäjyyskasvatustoiminta on jatkunut Pikkuyrittäjät-konseptilla 5-luokkalaisille ja saamalla aikaan TET yrityskylä -sopimuksen loviisalaisille 6- ja 9-luokkalaisille.

Loviisan Yrittäjien jäsenmäärä on kasvanut vuodessa merkittävästi.

Jokelan Yrittäjät – pieniä suuria tekoja oman kylän yrittäjien eteen

Alle 100 yrityksen sarjassa Jokelan Yrittäjät tukee paikallisia yrittäjiä, järjestää virkistäytymis- ja verkottumismahdollisuuksia jäsenyrittäjille ja pitää yhteyttä kuntapäättäjiin.

– Jäsentyytyväisyys ja edut jäsenille on nostettu toiminnassa keskeiseksi ja vuoden lopulla yhdistyksen omassa jäsenkyselyssä yhdistyksen hyvä meininki on huomattu. Tiedottaminen yhdistyksen FB:ssa on hyväntuulista ja houkuttelevaa, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska kiittää.

Jokelan Yrittäjät on uuden puheenjohtajansa johdolla nostanut esiin oman kylän yrityksiä I love Jokela -kampanjalla, joka on näkynyt muun muassa kangaskasseissa. Kylällä Jokelan Yrittäjät on näkynyt järjestämällä joulun avauksen. 

Inkoon Yrittäjät luo lisäarvoa yrittämiselle kunnassa – nyt se uusi parhaan paikallisyhdistyksen titteli sarjassa 100-200 jäsenyritystä

Inkoossa paikallisyhdistys on paitsi yrittäjien äänikanava kuntaan päin, se teki vuonna 2021 osansa myös valtakunnallisessa vaikuttamisessa tutustuttamalla kuntaan ja paikalliseen yritystoimintaan Riikka Purran, Riikka Slunga-Poutsalon ja Mikael Pentikäisen.

Inkoon Yrittäjät on tuonut alueen kehitysyhtiötä tutuksi yrittäjille. Länsi-Uudenmaan yritysneuvontapalveluiden kehittämiseksi Inkoon Yrittäjät järjesti alueen kuntajohtajien tapaamisen.

Jäsenilleen Inkoon Yrittäjät näkee tehtäväkseen järjestää koulutusta ja virkistystä niin, että jäsenten on niihin helppo osallistua. Se on järjestänyt itse juridista koulutusta suomeksi ja ruotsiksi sekä hyvinvointikoulutusta ja aamukahveja, joilla on hoidettu myös vastavuoroisia kunnan ja yrittäjäkentän yhteyksiä.

– Viestiminen jäsenille on suoraviivaista ja tehokasta ja yhdistys on saanut mediahuomiota niin palkitsemisella kuin korkean tason vierailuilla. Ei siis ole ihme, että aktiivinen toiminta on saanut aikaan myös kasvavan jäsenkehityksen, Ovaska sanoo.

Lohjan Yrittäjät on vakuuttava edunvalvoja ja vastuunottaja suurten yhdistysten sarjassa

– Uudenmaan Yrittäjien vanhin paikallisyhdistys on vetreässä ja vakuuttavassa kunnossa ja toimii vahvuutensa tunnistaen. Suhteet kunnan johtoon ovat hyvät ja virkakoneistoon yhteyksiä on viritetty toimialoillekin aamukahvi- ja lounastapaamisin, Ovaska kehuu.

Lohjan Yrittäjät pitää aktiivisesti yhteyttä Luksia-ammattiopistoon ja tekee sen hyvässä yhteistyössä aluejärjestön kanssa. Yhteydenpidolla parannetaan ammattioppilaitoksen toimintaa ja yhteistyömahdollisuuksia yrittäjien näkökulmasta.

Yleistä näkyvyyttä Lohjan Yrittäjät keräsi vuonna 2021 järjestämällä Asuntomessuille oman YShoppyn, jossa alueen yrittäjät pääsivät esille. Toinen merkittävä ja pitkäkestoinen operaatio oli torin hallinnoinnin siirto kaupungilta yhdistykselle. Lisäksi Lohjan Yrittäjät järjesti Joulukadun avauksen yhdessä kaupungin kanssa. Lohjan Yrittäjät näkyy mediassa säännöllisesti.

Jäsenistönsä suuntaan Lohjan Yrittäjät on aktiivinen verkostoija ja koulutusten järjestäjä. Hallitusta vetää ratkaisukeskeinen ja ripeä puheenjohtaja ja hallitustyöskentely toimii kuin hyvin rasvattu koneisto. Lohjan Yrittäjien palkattu työntekijä huolehtii muun muassa nettisivujen ajantasaisuudesta, uutiskirjeen kokoamisesta ja tapahtumajärjestelyistä.

Suomen Yrittäjillä on 378 paikallisyhdistystä ja 61 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Silja Europa-laivalla lauantai-iltana 23. huhtikuuta.