Nyt etsitään Suomen yrittäjäystävällisintä kuntaa. Onko se sinun kuntasi? Ellei, mitä toivoisit tehtävän toisin? Vastaa Kuntabarometriin ja vaikuta!
26.2.2024 klo 07:00
Uutinen

Löytyykö Suomen yrittäjämyönteisin kunta Pirkanmaalta? | Kuntabarometri toimii yrittäjien ja kuntien yhteisenä työkaluna

Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissa kartoitetaan yrittäjien mielipiteitä kotikunnan yrittäjämyönteisyydestä. Kysely on avoinna 1.4.2024 saakka ja siihen voivat vastata kaikki yrittäjät riippumatta siitä ovatko yrittäjäjärjestön jäseniä.

Kuntabarometrissa yrittäjät pääsevät arvioimaan kotikuntansa toimintaa muun muassa kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyden, hankintapolitiikan ja yrityspalvelujen näkökulmasta. Kunnan toiminnan tarkastelu on tärkeää, koska monet kunnan toiminnot vaikuttavat myös yritysten toimintaedellytyksiin ja esimerkiksi kuntien tarjoamat elinkeinopalvelut on kohdennettu suoraan paikallisen elinkeinoelämän tukemiseen.

–  Kuntabarometri tarjoaa mahdollisuuden antaa kehittämisehdotuksia, mutta yhtä lailla myös kiitoksia oman kunnan toiminnasta. Erityisesti positiivinen palaute jää helposti antamatta. Kysely toimii helppona ja myös anonyymina palautekanavana, kertoo Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden asiantuntija Elina Purho.

Kysely on jaettu Yrittäjien jäsenten sähköposteihin, mutta vastauksia toivotaan kaikilta yrittäjiltä jäsenstatuksesta riippumatta.

Yrittäjä, nyt on tilaisuutesi antaa ruusuja tai risuja omalle kunnallesi! Mitä teillä tehdään hyvin ja mikä kaipaisi skarppausta? Vastaa Yrittäjien Kuntabarometriin ja vaikutat oman kuntasi yrittämisen olosuhteisiin!

–  On tärkeää, että mahdollisimman moni yrittäjä vastaa kyselyyn ja saamme kattavan kuvan kuntien toiminnasta koko Pirkanmaalla. Kuntakohtaisten tulosten raportointi edellyttää yli kymmentä vastausta kustakin kunnasta. Edellisellä toteutuskerralla vuonna 2022 Pirkanmaan vastaajat olivat aiempaa tyytyväisiä kotikuntansa toimintaan, ja Nokia ylsi arvioissa jopa kärkikymmenikköön. Toivomme, että sama suuntaa jatkuu myös tänä vuonna, jatkaa Purho.

Kyselytutkimuksen tulokset toimitetaan kunnille ja yrittäjäyhdistyksille. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä ja vertailtavissa kuntatasolla. Tulokset käydään myös läpi yhteistyössä yrittäjäjärjestön paikallisyhdistysten ja kuntien kanssa, mikä toimii jo itsessään hyvänä tilannekatsauksena.

Mitä kotikunnassasi tehdään hyvin ja mikä kaipaisi ehkä parannusta? Minkälaista kotikunnassasi on yrittää? Vastaamalla Yrittäjien Kuntabarometriin voit vaikuttaa yrittämisen edellytyksiin kotikunnassasi.

Vastaamalla kyselyyn
  • annat kunnille tärkeää tietoa siitä, mitkä asiat tehdään tällä hetkellä hyvin ja mitä olisi hyvä kehittää. Vain yrittäjillä on tieto siitä, minkälaisia palveluja yrittäjät itse tarvitsevat.
  • pääset vaikuttamaan oman toimialasi kannalta keskeisiin asioihin. Osa tarpeista voi olla toimialasidonnaisia, minkä vuoksi on erityisen tärkeää, että saamme kattavasti vastauksia.
  • tarjoat yrittäjäjärjestölle tärkeää tietoa vaikuttamistyön tueksi. Olemme täällä sinua varten ja haluamme vaikuttaa yrittäjien kannalta keskeisimpiin teemoihin Nyt on aika kertoa, mitä tarpeita juuri sinulla on?
  • pääset antamaan palautetta suoraan kunnan toiminnasta ja arvioimaan kehityksen suuntaa. Kyselyssä arvioidaan nykytilan lisäksi myös kehitystä viimeisen kahden vuoden aikana.

Yrittäjä, ansaitseeko kuntasi keppiä vain porkkanaa? Minkälaista teillä on yrittää? Vastaa Yrittäjien Kuntabarometriin ja olet mukana vaikuttamassa yrittäjyyden olosuhteisiin!

Lisätietoja saat Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden asiantuntija Elina Purholta.


Kuntabarometri 2024

Kuntabarometri toteutetaan kahden vuoden välein. Kyselyn vastausaika 12.2.−8.4.2024. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa tiistaina 14. toukokuuta. Ilmoittaudu mukaan Kunnallisjohdon seminaariin täältä.

Kyselytutkimuksen tulokset toimitetaan kunnille ja yrittäjäyhdistyksille. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä.

Satu Hildén