9.5.2018 klo 21:51
Uutinen

Maagista tunnelmaa, valovoimaisia esiintyjiä ja yrittäjäkohtaamisia – Tätä oli Yritystä Stadiin! 2018

Helsingin Yrittäjien päätapahtuma Yritystä Stadiin! kokosi yli 500 yrittäjää ja yrittäjähenkistä ilmapallojen ja energian täyteiseen Royal at Crowne Plazaan 8.5.2018. Neljän huippuammattilaisen esitykset vangitsivat yleisön ja puhututtivat somessa.

Pääohjelman avasi showalan moniottelija, taikuri ja juontaja Joni Pakanen, joka sai Yritystä Stadiin! -yleisön eloon vauhdikkaalla sisääntulollaan. Myöhemmin nähtiin vielä vaikuttavia silmänkääntötemppuja juontojen välissä, jotka saivat raikuvat aplodit.

Ensimmäisenä puhujana stagelle saapui intuitiospesialisti Asta Raami, joka on tutkinut intuitiota intohimolla jo 10 vuotta.

– Intuitio on jokaisen syntymälahja, jota tulisi käyttää. Älä kuuntele pelkoa, vaan valjasta intuitio käyttöösi. Löydä itsellesi sopivat pelon voittamisen ja mielen tyhjentämisen menetelmät, Raami neuvoi paikalla oleville yrittäjille.

Iltapäivän kenties odotetuin esiintyjä, televisiosta tuttu seikkailija ja yrittäjä Arman Alizad veti salin tupaten täyteen kiinnostuneita kuulijoita tavoittelemaan omia unelmiaan. Tositarina Kill Arman -sarjan uskomattomista vaiheista ja ylitetyistä esteistä tempasi mukaansa.

– Rohkeudesta mä en tiedä, mutta pelosta sitäkin enemmän. Käytin viisi vuotta elämästäni omasta sarjasta haaveiluun. Kill Arman -ohjelma olisi jäänyt tekemättä, jos olisin vain jatkanut haaveilua, Alizad totesi avoimesti.

Ennen verkostoitumistaukoa koettiin yksi päivän kohokohdista: Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2018 -palkinto. Jännitys tiivistyi yleisössä, kun Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston puheenjohtaja Sanni Kaikkonen ja Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen kertoivat kilpailusta ja sen palkitsemiskriteereistä. Palkinnon sai tänä vuonna kolmen kaveruksen Oula Harjulan, Mikko Sonnisen ja Jaakko Pesosen perustama vastuulliseen vihersisustukseen ja kasviseiniin erikoistunut yritys InnoGreen. Suuret onnittelut vielä palkituille!

Tori-alueella oli vilkasta, kun tapahtuman tauolla yrittäjähenkiset pääsivät luomaan uusia kontakteja ja tutustumaan yhteistyökumppaneiden palveluihin.

Yritysten kehityskumppani ja sparraaja Ria Parppei herätteli kolmantena esiintyjänä yrittäjiä toimeenpanon taidosta ja muistutti, ettei pelkällä innolla saavuteta suuria tavoitteita. Sen lisäksi tarvitaan toimeenpanon taitoa eli volitiota, jota voidaan johtaa ja kehittää.

– Tavoitteen hallinta, itseluottamus ja toimeenpanon taito ovat avaintekijöitä tehokkaan toimeenpanon kannalta. Löydä itsellesi sparraaja, jonka kanssa voit jakaa onnistumiset, Parppei kiteytti.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, sosiaalisen myynnin kuningatar Laura Pääkkönen kertoi someajan vahvistuvasta myynti-ilmiöstä eli social sellingistä. Hän toi esille, että social selling on myyntiä, joka perustuu luottamuksen rakentumiselle, suhteiden luomiselle ja vaikuttamiselle uusissa kanavissa. Pääkkönen sai aikaan trafiikkia LinkedInin puolella, kun yrittäjät innostuivat verkottumaan keskenään.

– Ihmiset seuraavat mielellään ihmisiä, eivät yrityksiä. Juuri sinä olet kiinnostava! Tule rohkeasti tuomaan asiantuntijuuttasi ja kompetenssiasi esiin somessa, Pääkkönen kannusti yleisöä päivän lopuksi.

Iltapäivällä päivitettiin faktat kuntoon tietoturvasta

Ennen varsinaista Yritystä Stadiin! -päivän ohjelmaa ehdittiin mpk-yrittäjille tarjota kattava faktapaketti tietosuojasta ja -turvasta. Suojaa yrityksesi -tietoturvaklinikan avasivat Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen ja toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Kolmen rautaisen asiantuntijan, Elisan Jouni Aulaskosken, Fennian Juhana Yrjölän ja Suomen Yrittäjien Petri Holopaisen, avustuksella käsiteltiin tietosuoja-asioita käytännönläheisin esimerkein.

Nyrkkisääntönä neuvottiin pitämään ohjelmistot ja järjestelmät ajan tasalla, sillä vanhojen ohjelmistojen haavoittuvaisuuksia käytetään laajasti hyväksi kyberhyökkäyksissä. Julkisiin verkkoihin liittymistä suositeltiin välttämään, jotta laitteet eivät altistuisi hyökkäyksille.

Tietosuoja-asetuksesta muistutettiin, että se koskee kaikkia sellaisia yrityksiä, joilla on hallussa henkilötietoja. Vinkkinä lopuksi kerrottiin, että tänä keväänä julkaistu, maksuton Suomen Yrittäjien Yrittäjän tietosuojaopas sisältää starttipaketin GDPR-tietosuoja-asetuksen haltuun ottoon.

>> Katso kaikki tunnelmakuvat galleriastamme

Helsingin Yrittäjät kiittää vuoden 2018 Yritystä Stadiin! -tapahtumaan osallistuneita yrittäjiä, yrittäjyydestä kiinnostuneita sekä yhteistyökumppaneita. Ensi vuoteen!

Kuvat: Jaana Tihtonen