4.6.2020 klo 15:18
Uutinen

Maria 01:n jatkoksi suunnitellaan uutta yrityskorttelia, joka mahdollistaa alueelle yli 3000 uutta työpaikkaa ja lisää toimitiloja

Startup- ja kasvuyrityskeskittymä Maria 01:n jatkoksi suunnitellaan uutta kasvu- ja teknologiayrityskorttelia, joka valmistuisi vuoteen 2026 mennessä. Uudistus mahdollistaisi alueelle yli 3000 uutta työpaikkaa. Maria 01:n alueesta on suunniteltu Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta.

Alueen kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue, joka tarjoaa edellytykset kasvu- ja teknologiayritystoiminnan tarpeisiin sekä kaupunkilaisille avoimia palveluja. Kaavaratkaisun yhteydessä laaditun liikennesuunnitelman mukaan Mechelininkadun pyöräliikenteen yhteydet sujuvoituvat ja entisen sairaala-alueen poikki avataan uusia jalankulun ja pyöräliikenteen yhteyksiä.

– Helsingin kilpailukyvyn kannalta on aivan keskeistä luoda edellytyksiä uudelle kasvulle ja työpaikoille. Laajeneva kampusalue jatkaa Maria 01:n menestystarinaa yhdistämällä idearikkaita kasvuyrityksiä, tulevaisuuden tähtiä rahoittavia sijoittajia sekä kasvuyrityksille kansainvälisiä kumppanuuksia tarjoavia suuryrityksiä. Tuleva kasvuyrityskampus onkin tärkeä koko Euroopan laajuisesti ja siitä tulee merkittävä työpaikkakeskittymä, iloitsee Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Marian alueen kehittyminen yli kolminkertaistaa alueen toimistotilat

Maria 01 on Pohjoismaiden suurin startup-keskittymä, joka laajeni vuoden 2019 lopulla jo 20 000 neliömetriin. Tiloissa toimii tällä hetkellä yli 140 startupia ja kasvuyritystä. Maria 01:ssä kohtaavat ideoitaan kehittävät startupit, suuryritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt ja tutkimus- ja kehitystoimintayksiköt.

Marian alueen eteläosalle suunnitellaan 53 000 neliömetrin uudisrakentamista. Alueen kaavaratkaisu mahdollistaa merkittävän toimitilatäydennysrakentamisen ja koko entisen sairaala-alueen kehittämisen yhtenäiseksi startup- ja kasvuyritysalueeksi. Laajennuksen myötä alueelle tulee yli 3000 uutta työpaikkaa. Uudesta kokonaisuudesta suurin osa tulee olemaan joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa. Lisäksi laajennus sisältää majoitustiloja, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa.

Vuoteen 2026 mennessä valmistuvaksi suunnitellulla startup-, kasvu- ja teknologiayrityskampuksella tulisi olemaan tilaa yhteensä useammalle sadalle toimijalle ja noin 4 000 työntekijälle. Alueen eteläosan kasvu- ja teknologiayrityskorttelin kehittävät ja toteuttavat yhteistyössä YIT ja Keva. Marian alueen eteläosan rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2021.

Marian alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Jos Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy asemakaavaehdotuksen, se etenee kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat >

Havainnekuvassa näkyy tuleva Marian alueen laajentuminen. Näkymä Mechelinkadulta pohjoiseen. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.

Lue lisää kaupungin verkkosivuilta >

Muita kiinnostavia aiheita