6.6.2017 klo 08:02
Uutinen

Matkapuhelimen käyttö EU:n aluella halpenee

Roaming-hinnat laskevat merkittävästi EU-alueella kesäkuun puolessa välissä. Kuitenkin ainutlaatuiset rajattomat liittymät jatkuvat.

Kesäkuun puolivälissä voimaan tulevan EU:n verkkovierailuasetuksen myötä matkapuhelimen käyttö EU-alueella halpenee huomattavasti. Sekä kuluttajille että yritysasiakkaille tulee myös myyntiin uusia liittymävaihtoehtoja, joissa on ulkomaankäyttöä mukana. Elisa haluaa näin tarjota asiakkailleen mahdollisuuden valita juuri omaan käyttöön sopivan hinnoittelumallin.

Elisa tuo kesäkuun alussa myyntiin uusia liittymätyyppejä, joihin sisältyy puhelut ja viestit kotimaan hinnoilla EU- ja ETA-maissa. Lisäksi liittymiin sisältyy datan rajaton käyttö Pohjolassa (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska) ja Baltiassa (Viro, Latvia ja Liettua) sekä reilusti datakäyttöä myös muissa EU- ja ETA-maissa.

– Tuomme myyntiin uusia liittymätyyppejä, jotta asiakkaalla on selkeä mahdollisuus valita juuri omaan ulkomaankäyttöönsä sopivin hinnoittelutapa. Hän voi joko jatkaa nykymallilla ja maksaa käytön mukaan tai siirtyä uuteen malliin, jossa liittymän kuukausimaksuun sisältyy käyttöä EU-alueella, kertoo henkilöasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi.

EU-alueella sekä työn että vapaa-ajan puolesta matkailevien suomalaisten suosikkikohteita ovat erityisesti Ruotsi ja Viro.

– Uudet liittymätyyppimme ovat erittäin kilpailukykyisiä ja uskomme, että nämä tulevat kiinnostamaan sekä kuluttajia että yritysasiakkaita. Puhelimen käyttö naapurimaissa ilman minkäänlaista huolta lisäkuluista on merkittävä etu monelle suomalaiselle, Korpi jatkaa.

Elisa on luonut mallin, jolla varmistetaan, että eurooppalaisittain ainutlaatuiset rajattomat liittymät jatkuvat kotimaassa, vaikka roaming-hinnat samanaikaisesti laskevat merkittävästi EU-alueella.

Halvemmat EU-roaminghinnat tulevat voimaan kesäkuun puolivälistä. Uusien liittymätyyppien ohella Elisa tulee myös laskemaan perushinnaston mukaisia puhelu-, viesti- ja datankäyttöhintoja EU- ja ETA-maissa. Muutos koskee kaikkia Elisan asiakkaita.

– Edulliset verkkovierailuhinnat tulevat varmasti kasvattamaan erityisesti datan käyttöä. Hinta ei ole jatkossa enää esteenä liittymän käytölle EU-alueella – maksoi asiakas tästä millä hinnoittelumallilla tahansa, summaa Korpi.

Uusiin hinnoittelumalleihin Elisa päätyi asiakaspalautteen pohjalta. Enemmän matkaileville ulkomaankäytön paketoiminen mukaan liittymään on etu ja satunnaisemmille EU-matkaajille käyttöön perustuva hinnoittelu usein edullisempi.

Elisan asiakkaiden hinnat laskevat EU- ja ETA-maissa 15.6.2017 seuraavasti: datasiirto -88 %, tekstiviestit -50 % ja puhelut -36 %. Puheluiden vastaanotosta ei jatkossa veloiteta mitään.

Elisan hintoihin Yrittäjien jäsenille voit tutustua Elisan sivuilla >>>