Matti Heinon, 81, asiakasmäärä pomppasi mediajulkisuuden seurauksena
Matti Heino sai torstaina vieraita Tampereelta. Kuvassa Birgitta Laakso (vas), Iina Kuusisto-Leppänen, Matti Heino ja Marja Taavila. Kuva: Marko Leppänen
12.4.2024 klo 08:02
Uutinen

Matti Heinon, 81, kangaskaupan asiakasmäärä pomppasi mediajulkisuuden jälkeen – LinkedIn-postaus toi paikalle autolastillisen naisia 

Yrittäjä Matti Heino sai torstaina iloisen yllätyksen.

Yrittajat.fi kertoi kuluneella viikolla 81-vuotiaasta yrittäjästä Matti Heinosta, joka pyörittää edelleen kangaskauppaa Hyvinkään keskustan tuntumassa. Liike on ollut samassa sijainnissa jo silloin, kun omistajana oli Heinon isä. Matti Heino on toiminut liikkeen yrittäjänä yli 40 vuotta.

Torstaina Heinon liikkeeseen saapui yllättäen joukko asiakkaita Pirkanmaalta. Koulutettujen Hierojien Liiton hallitukseen kuuluva Iina Kuusisto-Leppänen huomasi LinkedIn-palvelusta Yrittajat.fi -sivuston artikkelin. Ajankohta oli otollinen, sillä hän oli matkalla Tampereelta Vantaalle muiden hallituksen jäsenten kanssa. Porukka päätti koukata Hyvinkään kautta ja kävi tervehtimässä kokenutta yrittäjää.

– Laitoin likoille viestiä, että poikkeaisimme ohi ajaessa moikkaamassa Mattia. Eipä tarvinnut kahta kertaa houkutella, Kuusisto-Leppänen kertoo.

– Matilla oli paikallinen lehti avattuna myymälän pöydällä. Hän esitteli ylpeänä hänestä tehtyä juttua.

Kyseessä oli Aamupostin artikkeli, jonka ilmestymisen jälkeen liikkeen asiakasmäärä on moninkertaistunut.

– Kivijalkaliikkeissä saa henkilökohtaista palvelua ja asiantuntevia neuvoja, sahalahtelainen hierojayrittäjä Birgitta Laakso kertoo. Hän sai Matti Heinolta opastusta ompelulankavalintoihin.

”Tuntuu järkevältä tulla töihin” 

Matti Heinolle hierojayrittäjien käynti oli erittäin mieleinen.

– Tämä yllätti etenkin siksi, että he tulivat Tampereelta saakka. Se lämmitti, sillä olen syntyisin  sieltä. Mukavaa porukkaa olivat, Heino kertoo.

Yrittäjä on ollut viime päivinä muutenkin iloisella mielellä, kun liikkeen ovi on käynyt aikaisempaa tiuhempaan tahtiin. 

– Tuntuu hyvältä, kun asiakasmäärä on lisääntynyt. Nyt tuntuu järkevältä tulla töihin aamulla.  Aikaisemmin tuntui siltä, että oli ihan sama, istunko pihalla vai sisällä, kun asiakkaita kävi muutama päivässä. Nyt on mukava mennä töihin, kun ei tarvitse miettiä, käykö ketään.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen