Podcast: Tämä YEListä pitäisi tietää
Kuva: Getty Images
15.4.2024 klo 06:29
Uutinen

Mietityttääkö YEL? – Vielä ehdit ilmoittautua tietoiskuun

YEL-työtulojen tarkistukset jatkuvat tänä vuonna.

Mikä muuttui yrittäjän eläkelain päivittyessä? Miten työtulo määritellään? Millainen eläke yrittäjälle kertyy? Mihin kaikkiin sosiaalietuuksiin YEL-maksu vaikuttaa? Mitä hyötyä YEL-maksusta voi yrittäjälle eri elämäntilanteissa olla?

Näitä kysymyksiä käsitellään yrittäjille suunnatussa webinaarissa 18. huhtikuuta kello 10–11.30. Maksuton ja kaikille avoin webinaari on tarkoitettu niin työnantajayrittäjille, yksinyrittäjille kuin itsensätyöllistäjillekin. Webinaarin järjestävät Suomen Yrittäjät, työeläkeyhtiöt Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas sekä Työeläkevakuuttajat Tela.

Tilaisuudessa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voit jättää myös ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Webinaariin voi ilmoittautua 17. huhtikuuta saakka tästä.

Työeläkelaitokset aloittivat viime vuonna yrittäjien YEL-työtulojen säännöllisen tarkistuksen. Vuonna 2023 työeläkelaitokset tarkistivat niiden yrittäjien työtulot, joiden työtulo oli alle 15 000 euroa vuodessa.

Eläketurvakeskuksen (ETK) tietojen mukaan YEL-tarkistusten yhteydessä nostettujen työtulojen mediaanikorotus oli 4 000 euroa vuodessa. Keskimäärin korotus oli 4 190 euroa. Tarkistetuista kolmella neljäsosalla työtulo nousi ja neljäsosalla pysyi paikallaan. 

Tänä vuonna työeläkelaitokset tarkistavat YEL-työtulot yrittäjiltä, joilla työtulo on 15 000–25 000 euroa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus