22.1.2020 klo 07:14
Uutinen

Mirka Saarinen jätti päivätyönsä ja päätti ratkaista ikäihmisten yksinäisyysongelman

Yrittäjän Podcastin uusimmassa jaksossa vieraana on Seurana Oy:n yrittäjä ja omistaja Mirka Saarinen. Hän aikoo viedä seuralaispalvelunsa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Seurana Oy:n yrittäjä Mirka Saarisen tavoitteena on helpottaa mahdollisimman monen ikäihmisen ja muistisairaan yksinäisyyttä. Hän kertoo suunnitelmistaan Yrittäjän Podcastin uusimmassa jaksossa, joka on kuunneltavissa Supla-palvelussa. Podcastin isäntänä on tuttuun tapaan toimittaja Pauli Reinikainen.

Seurana Oy tarjoaa ikäihmisille ja muistisairaille seuralaisia. Palvelun tilaavat omaiset tai ikäihminen itse.

– Monesti läheiset asuvat kaukana ja he miettivät, miten voisivat lisätä ikäihmisen onnellisuutta. Meidän tehtävämme on valita sopiva ”match”, henkilö, joka soveltuu parhaiten kyseiselle asiakkaalle.

Seuralaiset käyvät asiakkaan luona yleensä vähintään kerran viikossa. Seurana toimii tällä hetkellä muun muassa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Hämeenlinnassa.

Saarinen jätti palkkatyönsä ja lähti yrittäjäksi huomattuaan, että hänen isoisälleen oli vaikea löytää ulkoistettua seuraa.

– Minulla oli tavoite löytää isoisälleni säädyllisen seuran, niin että hän olisi tuntenut olevansa merkityksellinen. En löytänyt sellaista palvelua. Ajattelin, että lähden ravistelemaan alaa. Irtisanouduin työuraltani ja lähdin opiskelemaan gerontologiaa Jyväskylän yliopistossa. Nyt katsotaan, onnistuuko ikäihmisten seuralaismarkkinan luominen Suomeen.

Saarinen ei ole yllättynyt keskustelusta, joka on liittynyt isojen hoivakotiketjujen toimintatapoihin ja hoivakotien ongelmiin.

– Etenkin muistisairaalle on tärkeää, että heitä käy tapaamassa aina sama henkilö. Lähdin etsimään seuralaisiksi ikäihmisiä, jolloin pystymme tarjoamaan vertaistuellista palvelua.

– Monesti juttuseura jää uupumaan hoitokodissa. Toiminta on resursoitu minimiin. Suomessa ei ole keskitytty riittävästi aitoihin ihmisten välisiin kohtaamisiin.

Kuuntele Yrittäjän Podcastin jaksosta, miten Saarinen suhtautuu bisneksen ja hoivapalveluiden yhdistämiseen.

Aikaisempiin Yrittäjän Podcastin jaksoihin pääset täältä.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi