4.4.2017 klo 08:02
Uutinen

Moduulikaupassa tehtiin 491 ostosta 19 päivän aikana

Juha Pennanen on tyytyväinen Forssan kokeilujaksoon. Moduulikaupassa tehtiin oikeasti ostoksia, mutta otettiin myös lähemmäs 50 selfietä.

Forssan Citymarketin pihamaalla aloitettiin Rivender Oy:n kehittämän miehittämättömän moduulikaupan kokeilut helmikuun puolivälissä. Yhdeksäntoista päivän aikana kaupassa tehtiin ostoksia 491 kertaa. Lisäksi kauppaan kävi tutustumassa noin 150–200 ihmistä.

– Meillä on videovalvonta sisällä kaupassa, ja huomasimme, että ainakin 50 nuorta naista kävi kaupassa ottamassa selfien, kertoo Rivenderin toimitusjohtaja Juha Pennanen.

Pennanen on erittäin tyytyväinen ostoskertojen määrään. Ostoksia kertyi 491:n ostoskoriin toistatuhatta.

– Elintarvikemyyntinä tämä ei tietenkään ole mikään saavutus, kyseessä on kokeilu, demo moduulikaupan toiminnasta. Haluamme käyttökokemuksia ostamisesta, jotta voimme myydä kauppoja kauppiaille, Pennanen toteaa.

Pennasen mukaan moduulikaupassa aamupäivät olivat hiljaisempia. Ostoksia tehtiin yllättävän paljon yöllä. Yöaikaan kauppansa tekivät yllättäen peruselintarvikkeet.

Moduulikauppa on jo lähtenyt Forssasta, ja on nyt Rivenderin toimiston pihassa Espoossa. Kauppa on testikäytössä edelleen.

– Paikka on varsin syrjäinen, silti vuorokauden aikana kaupassa on käynyt 40 ihmistä.

Kaupassa kävijöihin on otettu yhteyttä videoyhteydellä ja kysytty heidän kokemuksistaan. Pennasen mukaan monet kävijöistä asuvat jossain lähistöllä, ja ovat varta vasten lähteneet katsomaan ja kokeilemaan kauppaa.

– Paljon on tullut toiveita paikoista, joissa kauppaa tarvittaisiiin.

Pennasen mukaan Forssassakin on kaksi paikkaa, joihin on toivottu moduulikauppaa. Toisesta kauppa on jo lopetettu ja toisessa sitä ollaan lopettamassa.

Pennanen toteaa, että moduulikauppa sopisi hyvin isomman marketin eräänlaiseksi jatkeeksi, joka avautuisi kun iso kauppa sulkee ovensa. Tunnin säästö henkilöstökustannuksissa on jo tuntuva. Kauppa sopii myös hyvin sellaisille seuduille, joissa ei ole lähikauppoja tai sellaiset on lopetettu.

– Yksi ihminen pystyy hyllyttämään tavaraa normaalin työajan puitteissa viidestä kuuteen moduulikaupassa, tietenkin hieman välimatkoista riippuen. Lisäksi täytyy olla kauppias, joka huolehtii tavaroiden tilaamisesta.

Moduulikauppa on Espoossa näillä näkymin 5.4. eli huomiseen saakka, jonka jälkeen se viedään jonnekin muualle. Paikkaa ei ole vielä päätetty. Pennasen mukaan toiveissa olisi, että iso kauppaketju tilaisi useita moduulikauppoja omaa liiketoimintaansa tukemaan.

– Moduulikaupan tuotantokustannukset pienevät sitä mukaa, mitä useampi kauppa saadaan valmistukseen yhtäaikaa.

Moduulikauppa on saanut mukavasti huomiota mediassa. Enää tarvitaan sopiva määrä tilauksia.

Juttu on ilmestynyt Forssan seudun yrityssanomissa 30.3.

Hämeen Yritysviesintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi