Motiva Oy on valtion kokonaan omistama yritys, joka tarjoaa asiantuntijapalveluja kestävän kehityksen vauhdittamiseksi.
4.4.2023 klo 07:00
Uutinen

Motiva etsii pk-yrityksiä testikohteiksi – Luvassa ehdotuksia energian käytöstä ja päästöjen vähentämisestä

Motiva etsii uuden energiatehokkuustyökalun testikohteiksi pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Motiva testaa uutta energiatehokkuustyökalua. Testikohteiksi voivat nyt hakea pienet ja keskisuuret yritykset eri toimialoilta teollisuudesta kiinteistöalaan ja matkailualalta energiateollisuuteen.

Kokeiluun osallistuminen on maksutonta. Motiva on valtion omistama kestävän kehityksen asiantuntijayritys.

Myös seurakuntien tai säätiöiden kiinteistö- ja teollisuuskohteet sopivat uuden energiatehokkuustyökalun testikohteiksi. Asumiseksi luokiteltavaan toimintaan tarkoitetut kohteet eivät ole kokeilun piirissä.

Testaustyön tekevät Motivan valitsemat energiatehokkuuden ammattilaiset. Työkalun testaaminen palvelee Motivassa tehtävää energiatehokkuuden kehitystyötä.

Testauksen valmistuttua yritys saa työkalun tulokset vapaasti käyttöönsä, Motiva kertoo.

Noin 20 yritystä mukaan

Testaustyö valituissa kohteissa suoritetaan 1.8.–30.11.2023 välisenä aikana kohteelle sopivaan aikaan, Motiva kertoo.

Kohteelta edellytetään asiantuntijan opastusta kohteessa sekä työkalun tulosten yhteistä läpikäyntiä asiantuntijan kanssa.

Motiva valitsee noin 20 testikohdetta testikohteet hakutulosten perusteella. Valintaperusteina ovat työkalun testaamisen tavoitteet, eli kohdeyrityksen energiankulutus on 100–2 800 MWh/a, kohteita valitaan eri toimialoilta ja eri kokoluokista, kohteet ovat energiatehokkuustyön eri vaiheissa. Valintaan vaikuttaa myös kohteen oma kiinnostus ja tavoitteet

Voit hakea mukaan testaukseen tästä linkistä.

Valtion omistama Motiva Oy omistaa tytäryhtiön Motiva Services Oy:n, joka tarjoaa palveluja ensisijaisesti yrityksille ja kunnille, ja Ympäristömerkintä Suomi Oy:n, joka hallinnoi Suomessa sekä pohjoismaista ympäristömerkkiä Joutsenmerkkiä että EU-ympäristömerkkiä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.