25.6.2020 klo 16:04
Uutinen

Nina Rasola ehdolle Yrittäjien puheenjohtajaksi – Rasola: ”Yrittäjäjärjestöllä on vahva visio tulevaisuudesta”

Etelä-Savon Yrittäjät esittää Nina Rasolaa Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi. Aiemmin mukaan puheenjohtajavaaleihin ovat ilmoittautuneet Petri Salminen Jyväskylästä ja Antti Rantalainen Hyvinkäältä.

Puheenjohtaja vaihtuu ensi lokakuun liittokokouksessa, sillä nykyinen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen on nyt kolmannella kaksivuotiskaudellaan. Puheenjohtajana voi sääntöjen mukaan olla korkeintaan kolme kaksivuotiskautta. Suomen Yrittäjien puheenjohtajavaali käydään 17. lokakuuta Jyväskylässä Suomen Yrittäjien liittokokouksessa.

– Yrittäjäjärjestö on minulle arvomaailma, yhteisö ja tuki. Yrittäjien kohtaaminen ja yhdessä tekeminen ovat koukuttaneet minut hoitamaan meidän yrittäjien yhteisiä asioita, Nina Rasola kertoo Etelä-Savon Yrittäjien verkkouutisessa.

– Puheenjohtajuus on luottamustehtävä, joka tarvitsee kentän vahvan tuen. Olen saanut rohkaisevia yhteydenottoja ympäri Suomen sekä vahvaa tukea omalta alueelta. Näistä rohkaistuneena tein päätökseni ja olen käytettävissä Suomen Yrittäjien puheenjohtajavaalissa.

Nina Rasola on toiminut toimitusjohtajana ja yrittäjänä yli 20 vuotta. RL-Palvelut Oy ja RL-Kotipalvelut Oy työllistävät kolmisenkymmentä henkilöä.

Rasola: ”Isot tavoitteet liittyvät työmarkkinoiden uudistamiseen ja sääntelyn purkuun”

Rasola on toiminut neljä vuotta Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana ja toiminut Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajana kuuden vuoden ajan. Paikallisyhdistyksen hallituksessa Ninni on toiminut viisi vuotta.

– Yrittäjäjärjestöllä on vahva visio tulevaisuudesta. Meitä yrittäjiä tarvitaan ratkaisemaan yhteiskunnan ongelmia ja kantamaan vastuuta koronakriisin jälkeisestä selviytymisestä. Isot tavoitteet liittyvät työmarkkinoiden uudistamistarpeisiin ja sääntelyn purkamiseen.

Nina Rasola on toiminut kuntapäättäjänä yli 10 vuotta. Hän toimii oman alansa toimialaliiton Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP:n hallituksessa.

Kisassa mukana myös Petri Salminen ja Antti Rantalainen

Antti Rantalainen on toiminut pitkään yrittäjäjärjestön eri luottamustehtävissä ja on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. Hänen yrityksensä on Tilipalvelu Rantalainen Oy.

Rantalainen haluaa vaikuttaa yrittäjien puolesta. Hän on toiminut yrittäjäjärjestön luottamustehtävissä vuodesta 1992 lähtien, jo Suomen Yrittäjäin Keskusliitto SYKLin aikana.

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Tapu Holttisen mukaan Petri Salmisella on kattava kokemus järjestötyöstä, vaikuttajaosaamista ja näyttöjä pitkäjänteisestä työstä yrittäjyyden edellytysten kehittäjänä

Yrittäjämäinen omistajuus ja vastuullisuus olivat Salmisen teemoina varapuheenjohtajavaalikampanjassa ja ovat hänestä edelleen teemoina ajankohtaisia.

Varmista paikkasi Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä täältä.

Lue lisää: Yrittäjäpäivät tulee lokakuussa, lipunmyynti käynnistyi vauhdikkaasti – Bisnesseminaarin vetonaulana Markku Kanerva

toimitus (at) yrittajat.fi