25.4.2021 klo 07:32
Uutinen

Nokialla asuntomyynnissä on meneillään myyjän markkinat

Asuntokaupan kuumuusaste on tällä hetkellä Nokialla luokkaa laava. Tämän vahvistaa AsuntoNokia Oy:n Aki Morikka. Hän on seurannut kotikaupunkinsa asuntomarkkinoita aitiopaikalta jo useamman vuoden.

– Kyllä Nokialla tällä hetkellä on myyjän markkinat ja kiinnostus täällä asumiseen kova. Noin puolet asunnoista myydään ulkopaikkakuntalaisille, Aki Morikka kertoo ja uskoo myönteiseen kehitykseen olevan useampia syitä.

– Kaupungin kaavoitukselle pitää antaa kehut, sillä se on pelannut viime vuosina erinomaisesti. Lisäksi sanoisin, että koko Nokian imago on kehittynyt viime aikoina eriomaiseen suuntaan, hän tiivistää. Ja vaikka Nokian fyysinen sijainti maapallolla luonnollisesti ei olekaan muuttunut mihinkään, lähijunayhteys on osaltaan petrannut tätäkin kaupungin valttia.

– Paljon kyselyitä tulee asunnoista, jotka sijaitsevat kilometrin säteellä asemalta, hän kertoo ja kertoo kaupunkikeskuksen kehityksen näkyvän myös yritysten kiinnostuksessa Nokiaa kohtaan.

Luvut puhuvat puolestaan

Hyvän kuvan kaupungin kovasta imusta saa katselmus Etuovi-palvelun tarjontaan.

– Tällä hetkellä Nokialla on vanhoja kerros-, rivi- ja omakotitaloja myynnissä vain 150 kun niiden määrä on perinteisesti ollut siinä 500 paikkeilla. Pelkästään vanhoja omakotitaloja kun oli vielä pari vuotta sitten myynnissä noin 300 ja niiden myynti oli vaikeaa. Nyt ne tekevät kauppansa todella hyvin, Morikka huomauttaa. Myyntiajatkin ovat lyhentyneet.

– Aiemmin myyntiajat olivat monesti useita kuukausia kun nyt moni ehtii olla netissä vain viikon.

Hinnat nousussa, mutta vielä kaukana naapurikaupungista

Kysynnän ja tarjonnan lait ovat voimassa myös asuntokaupassa. Kova kysyntä on nostanut asuntojen hintoja myös Nokialla. Toisaalta hinnat ovat vielä Tampereeseen verrattuna sen verran matalat, että samalla hinnalla saa Nokialta jo aika monta lisähuonetta omaan asuntoonsa. Kaiken kaikkiaan Nokian asukasluku kasvoi viime vuonna noin 600 ihmisellä.

Kuva: AsuntoNokia Oy

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 6.4.2021