Kampaamoon sisään tultaessa vasemmalla on iso, koko seinän kokoinen spreijattu maalaus, missä korostuu yrittäjän omannäköinen tyyli.

Nuori yrittäjä Essi Lappalainen teki kampaamosta yhteisöllisen työtilan

Essi Lappalainen on niin pitkään kuin muistaa, halunnut tulla parturi-kampaajaksi. Yhtä pitkään, tai jopa pidempään, hän on tavallaan myös tiennyt ryhtyvänsä yrittäjäksi. Siemen tähän on kylvetty jo pienestä alkaen kotona.

– Isä on ollut yrittäjä, niin luulen että se on ollut mulla takaraivossa aina. Minun vanhempani myivät varastohallin hiljattain ja sieltä löytyi vanhoja ystäväkirjoja. Ja kun luin niitä, niin kaikissa luki, että minusta tulee parturi-kampaaja. Yläasteelta muistan, että hain vain tätä alaa ja Kaurialan lukioon. Opo sanoi, että pitää laittaa enemmän vaihtoehtoja, mutta sanoin etten laita, koska musta tulee parturi-kampaaja.

Ei ole siis sattumaa, että tie vei tosiaan opiskelemaan parturi-kampaajaksi. Polku vei nopeasti valmistumisen jälkeen yrittäjäksi. Nuori nainen ehti työskennellä kolmessa eri yrityksessä ennen, kuin oli aika luoda jotain omaa. Ja kun nyt sanotaan omaa, niin sitä todella tarkoitetaan. Hämeenlinnan Kantolaan alkuvuodesta avautunut Magee Kampaamo ui todellakin valtavirtaa vastaan. Ei ainoastaan sijainniltaan, vaan myös sisustukseltaan ja ilmapiiriltään.

– Halusin luoda jotain oman näköistä ja tämmöinen siitä tuli. Vaikka minun kotini on tällä hetkellä aika harmaa, niin täällä on kaikki sen näköistä, mitä voisin nähdä myös kotonani. Tämä on minulle sellainen luova tila, hän kuvailee innoissaan.

Vanha teollisuushalli tarjoaa luovan tilan myös muille yrittäjille. Vakituisesti omia asiakkaitaan ottaa tiloissa vastaan myös sensovalmentaja Terhi Mantila. Lisäksi tiloissa hengailee, eli tekee omia töitään, muun muassa jutun tekohetkelläkin paikalla oleva Tiia Helén.

– Tila toimii yhteisöllisesti ja täällä on hyvä meininki kaikkien kesken. Asiakkaatkin ovat tykänneet, kun ei vain olla omassa kuplassa siinä tuolissa, vaan ympärillä on porukkaa ja kaikki juttelee keskenään, Lappalainen kuvailee.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan 21.3. Ilmestyvästä Hämeen Yrityssanomista.