6.10.2017 klo 11:54
Uutinen

Oletko kohdannut yrityksessäsi haasteen, johon kaipaisit kipeästi ratkaisua?

Tuntuuko, ettet ehdi pohtia uutta toiminnan kehittämiseksi? Miltä kuulostaisi, jos saisit Lapin korkeakouluopiskelijat työstämään uutta innovaatiota ja ideaa haasteenne ratkaisuksi?

Hae mukaan INNOWAR 2017 -innovaatiokilpailuun, joka järjestetään nyt toista kertaa peräkkäin. Tänä vuonna kilpailu järjestetään Ylläksen upeissa maisemissa 26.–28.11.2017. INNOWAR 2017-kilpailussa kilpailee 4 tiimiä keskenään parhaimman innovaation palkinnosta. Innovaatioiden aihiot nousevat yrittäjien tai organisaatioiden asettamista haasteista.

Haasteita ratkomassa ovat monialaiset tiimit, jotka koostuvat Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoista. Kansainväliset opiskelijat ovat myös tervetulleita osallistumaan kilpailuun. Jokaisella tiimillä on myös oma valmentaja, joka sparraa tiiminsä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Valmentajat ovat lappilaisia oman alansa ammattilaisia. INNOWAR 2017 – innovaatiokilpailun parhaimman innovaation valitsee asiantuntijoista koostuva tuomaristo, jossa mukana on mm. Tekesin innovaatioasiantuntija Risto Lustila.

Olisiko yrityksesi haaste sellainen, jonka haluaisit tuoda opiskelijoiden ratkottavaksi?

Matka kohti INNOWAR 2017 -kilpailua alkaa Rovaniemellä maanantaina 13.11. kick off – tilaisuudella, jolloin opiskelijoille esitellään tulevat haasteet. Innovaatiokilpailussa noudatetaan yleisesti käytettyä IPR-sääntöä:

Kilpailun aikana syntyneet ideat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä, mutta kaikkien kilpailun aikana luotujen dokumenttien tai tietokoneohjelmistojen koodien IPR säilyy tiimillä. Toimeksiantajalla on kuitenkin etuoikeus aloittaa neuvottelut innovaation mahdollisen omistajuuden siirtymisestä toimeksiantajalle tai jatkaa idean jatkokehittelyä yhdessä opiskelijatiimin kanssa.

Toivomme toimeksiantajien osallistuvan myös kilpailun tapahtumiin. Paikallaolo koko kilpailun ajan ei ole välttämätöntä, mutta toivoisimme toimeksiantajilta seuraavaa:

– Osallistuminen INNOWAR 2017 -kilpailun kick off -tilaisuuteen Rovaniemellä 13.11. joko paikan päällä tai videoyhteyden välityksellä.
– Toivomme, että olisit tavoitettavissa leirin aikana, mikäli tiimi tarvitsee lisätietoja.
– Halutessasi voit osallistua myös tiistaina 28.11. pidettävään INNOWAR 2017 -finaaliin, jolloin tiimit esittelevät lopputuloksensa arvovaltaiselle tuomaristolle.

Innovaatiokilpailu on oiva tapa tutustua Lapin korkeakouluopiskelijoihin ja saada uutta näkökulmaa omalle toiminnalleen. Kilpailuun osallistuminen on täysin maksutonta! Kerrothan meille, mikäli haluat olla paikalla koko kilpailun ajan ja tarvitset majoituksen.

Lisätietoa INNOWAR 2017 -kilpailusta antaa:
Projektipäällikkö
Katja Lindholm katja.lindholm@pll.fi p. 040 158 3835

Kilpailun järjestää #proLappi-hanke yhteistyössä Leader Lappi -toimijoiden kanssa.