19.5.2017 klo 12:49
Uutinen

”Onnistumisen eteen on tehtävä töitä” – Myyntikuiskaaja Pasi Rautio hurmasi yrittäjät Helsingissä kahdesti

Huippusuosittu Markkinointi-iltamat järjestettiin NewCo YritysHelsingin tiloissa 7.3.2017 yleisöryntäyksen vuoksi sekä aamu- että iltatapahtumana. Tapahtuma veti paikalle yli 100 yrittäjää konkreettisten vinkkien ja verkostoitumisen pariin. Helsingissä tapahtuman mahdollisti Fennia, Elo, mainostoimisto Värikäs, Digiopisto sekä Helsingin Yrittäjät.

Auditorion lavalla tepastelee päättäväisesti viiksekäs, punakenkäinen mies, jonka ensimmäinen lupaus tapahtuman osallistujille on, että kaikki lähtevät tapahtumasta hyvällä fiiliksellä. Ilta on vasta aluillaan, mutta myyntikuiskaaja Pasi Rautio on jo päivän aikana toista kertaa lauteilla supersuositun Markkinointi-iltamat -konseptinsa kanssa Helsingissä. Myynnin ja markkinoinnin vinkkejä paikalle saapui kuuntelemaan lukuisia yrittäjä.

Parhaimmat vinkit jakoon yrittäjille – vältä kahviautomaatin ankeuttajia

Parin tunnin setissä Rautio ehtii ravistella yrittäjiä markkinoinnista ja myynnistä sopivasti. Alussa hän muistuttaa, että aina löytyy ”kahviautomaatin ankeuttajia” eli ihmisiä joilla on heti ratkaisu jokaiseen ongelmaan ja jotka eivät innostu herkästi muiden ideoista. Ankeuttajien suusta usein kuuluukin: ”Ihan hyvä idea, mutta ei toimi meillä.” Tähän lääkkeeksi Rautio neuvoo yrittäjiä, että älkää antako periksi. Positiivisella ajattelulla pääsee pitkälle. Samalla hän valaa uskoa yrittäjiin elävänä esimerkkinä, että aina on mahdollista muuttaa suuntaa.

Maailma myös muuttuu jatkuvasti eivätkä vanhat mallit toimi välttämättä enää nykypäivänä. ”Yhteydenottolomakkeet on kasaria”, ”Jos Verohallintokin on Snapchatissä, miksette te olisi?”, ”Blogi on paras liikenteen tuoja omille kotisivuille”, Rautio heittää rohkeasti yrittäjille. Kokeilemalla selviää. Kotisivut saadaan uuteen uskoon, kun huomioidaan muun muassa SEO, Googleystävälliset tekstit, hyvä domain, kuvat ja hinnat. Asiakasprofiili on selvitettävä – keitä asiakkaasi todellisuudessa ovat?

Illan aikana tulee selväksi, että laatuun on syytä panostaa, jargonia tulisi välttää viimeiseen asti ja ettei ole oikotietä onneen eikä onnistuneeseen markkinointiin. Serkun kummin kaiman pojalta tilatut nettisivut eivät yleensä ole samaa laatua kuin ammattitaitoisen mainostoimiston huolella suunnitellut kotisivuratkaisut. Rautio ehtii hurmata yleisön hervottomilla arjen esimerkeillään, joissa hän laittaa itsensä likoon ja jakaa parhaimmat vinkkinsä. Naurun remakalta ei vältytä. Illan päätteeksi tapahtuman osallistujat jäävät juttelemaan ja verkostoitumaan, hymyssä suin tietenkin kuten Rautio alussa lupasi.

Yrittäjä, laita nyt ainakin nämä kuntoon:

1. Erottaudu massasta

Tee asioita eri tavalla kuin muut. Erottautuminen voi olla pieniäkin asioita eikä siis aina vaadi isoja muutoksia.

2. Yksi asia kerrallaan kuntoon

Kaikkea ei voi saada kuntoon heti, joten on tärkeää aloittaa pienin askelin selkeistä kokonaisuuksista. Jos käyttämäsi esimerkiksi mainostoimisto ei vastaa nykyaikaa niin vaihda palvelu ajan tasalla olevaan.

3. Kokeile ja testaa

Yrittäjänä on helppo jäädä ”sit ku” -tilanteeseen, jossa jätetään asioita tekemättä tai niitä lykätään pidemmälle vielä tulevaisuuteen. Yrityksesi kannalta parhaimmat markkinointi- ja myyntikanavat selviää ainoastaan reippaasti kokeilemalla ja testaamalla.

4. Hymyllä pääsee pitkälle

Rautio kertoi päivän aikana tarinan onnistuneesta junamatkastaan, jossa hymyllä saatiin paljon hyvää aikaiseksi ja kanssamatkustajat ilahtuivat. Muista yrittäjä, hymy näkyy ja kuuluu myös puhelimessakin 🙂

Lisätietoja Markkinointi-iltamista löydät: www.markkinointi-iltamat.fi