21.1.2022 klo 11:40
Uutinen

Paimion Yrittäjät ehdolla Vuoden paikallisyhdistykseksi

Varsinaissuomalainen paikallisyhdistys Paimion Yrittäjät on valittu valtakunnallisen Vuoden paikallisyhdistys 2021-kilpailun finaaliin. Paimion Yrittäjät kilpailevat toiseksi suurimmassa 201-499 jäsenen kategoriassa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Salla Axelin kertoo finaalipaikan tuntuvan hyvältä, muttei pidä sitä itseisarvona.

­– Olemme tehneet kovasti töitä, mutta emme niinkään tämän kilpailun voittamisen tai kiitoksien vuoksi, vaan puhtaasti rakkaudesta lajiin.

Viime vuosina Paimion Yrittäjien toiminnassa on korostunut entistäkin enemmän edunvalvonta ja sille asetetut konkreettiset vuositavoitteet. Tänä vuonna yhdistys aikoo istua alas jokaisen Paimion kaupungin valtuustoryhmän kanssa ja tutustua paremmin paikalliseen puolueväkeen.

Yhdeksi vuoden 2022 kärkiteemaksi Axelin nimeää hankinnat. Vasta kerran tänä vuonna kokoustamaan ehtinyt Paimion Yrittäjien hallitus on pistänyt jo tuulemaan, sillä helmikuulle on suunnitteilla luottamushenkilöille, virkamiehille sekä yrittäjille tarkoitettu yhteinen hankintakoulutus.

– Suunnittelemme yhteistyössä kaupungin kanssa järjestävämme myös hankinta-aamiaistilaisuuksia, joihin kutsumme kerrallaan yhden toimialan edustajia kaupungin päästä sekä alan yrittäjiä, sanoo Axelin.

Kymmenen vuotta Paimion Yrittäjien hallituksessa istunut, joista nyt viidettä vuotta puheenjohtajana toiminut Axelin nimeää viime aikojen suurimmaksi edunvalvonnalliseksi saavutukseksi juuri käynnistyneen yritysvaikutusten arviointi -pilotin.

– Yrittäjäyhdistys pääsee kommentoimaan kaupungin esityslistoja etukäteen ennen kuin ne toimitetaan eteenpäin päättäjille. Nämä kommentit tuodaan tiedoksi esityslistojen yhteydessä, jolloin päättäjät saavat kuulla yrittäjien näkökulman ensimmäisenä, Axelin kertoo.

Vuosi 2022 tuo uusia tuulia Paimion Yrittäjiin, sillä hallituksen joukosta suuri osa on vaihtunut ja vanhojen konkareiden tilalle on tullut ihan tuoreitakin kasvoja. Yhdistyksen tulevaisuus näyttää siis lupaavalta.

– Tiedotuksen jäsenistön suuntaan tulee olla kunnossa ja kaikille tulee välittyä fiilis siitä, että asiat tehdään avoimesti. Ei saa olla salakerho-meininkiä. Yhdistyksen on oltava esillä myös paikallismedioissa ja edunvalvontaa on tehtävä näkyvästi, jotta jäsenistö huomaa, että asioita todella myös tapahtuu. Hyvä meininki myös ruokkii itse itseään, kertoo puheenjohtaja Axelin vireän ja aikaansaavan yhdistyksen salaisuudeksi.

Paimion Yrittäjien kanssa samassa kategoriassa voitosta kilpailevat Jämsän Yrittäjät, Loviisan Yrittäjät, Nokian Yrittäjät sekä Ulvilan Yrittäjät. Kilpailun voittaja julkaistaan 23.4.2022 Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa.

Inkeri Sundberg