16.9.2021 klo 15:23
Uutinen

Palautuminen yrittäjän hyvinvoinnin tukena

Palautuminen on olennainen osa tuotteliasta työprosessia. Merkityksellisestä ja mielekkäästä työstäkin pitää palautua. Yrittäjä, hyödynnä työhyvinvoinnin asiantuntijan vinkit palautumiseen.

 

1. Ylläpidä iloa työssä!

Vaali työssäsi myönteisiä tunteita. Voimakas sitoutuminen työhön ei uhkaa palautumistasi, kun tunnet positiivista työn imua.

2. Tauota työtä!

Pienetkin tauot työnteon lomassa palauttavat. Hengitä hetki syvään tai tee happihyppely lähiluonnossa.

3. Nauti työn ulkopuolisesta elämästä!

Irrottaudu työstä vapaa-ajalla. Tee sinulle merkityksellisiä asioita, opettele uutta, rentoudu ja vietä aikaa läheisten kanssa.

 

Vinkkien kirjoittaja on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Mielenterveys työelämässä -yksikön asiantuntija Kirsi Nurminen. Kirsin työn tavoitteena on yrittäjien jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin tukeminen yrittäjien mielenterveysosaamista ja -taitoja vahvistamalla. Hän on myös toiminut työhyvinvoinnin kehittäjänä sekä hyvinvointialan yrittäjänä.

Kuva: Mieli ry


Helsingin Yrittäjien ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama Vahva yrittäjyys -hanke tarjoaa yrittäjille työkaluja oman talousosaamisen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Hankkeessa kehitetään pienyrittäjien osaamista yrityksen talouden ja oman hyvinvoinnin johtamisessa ja kasvatetaan yrittäjien mahdollisuuksia kestävään yritystoimintaan, kasvuun ja parempaan työhyvinvointiin.

HY_Vahva_yrittajyys_logorimpsu-B_varillinen_vedos2 (1)