Pariskunta tunnisti Lapin vahvuudet ja rakensi matkailijoiden unelman Inariin – Nellim Wilderness Hotels & Safaris on Lapin vuoden yrittäjä

Lapin yrittäjäpalkitut on julkistettu. Vuoden yrittäjä -palkinto myönnetään tänä vuonna Mari ja Jouko Lappalaiselle, jotka luotsaavat Nellim Wilderness Hotels & Safaris -nimistä yritystä Inarissa. Vuoden yksinyrittäjä on muoniolainen Jukka Korhonen ja vuoden nuori yrittäjä Miika Pallari Tervolasta.

Nellim Wilderness Hotels & Safaris oy on perheyritys, jolla on viisi lomakohdetta pohjoisimmassa Lapissa. Hotellit sijaitsevat luonnon äärellä kaukana valosaasteesta ja kiireisestä kaupunkielämästä.

Yritystä luotsaavat Mari ja Jouko Lappalainen. Pariskunta on tunnistanut Lapin vahvuudet ja valjastanut niistä menestyvän matkailukeskuksen Inariin. Yrityksen markkinointi on alusta lähtien suuntautunut maailmalle ja ulkomaan matkailijoihin, mikä on ollut kannattava päätös.

Elämyksellinen ja innovatiivinen Nellim Wilderness Hotels & Safaris on kasvanut perustamisvuodestaan 2004 lähtien tasaisesti ja kestävästi, ja on merkittävä työllistäjä alueellaan.

Vuoden yksinyrittäjä työskentelee Muoniossa – Trilobyte hallinnoi laivakuljetusten toiminnanohjausjärjestelmää

Jukka Korhonen on Lapin vuoden yksinyrittäjä. Korhosen IT-alan yritys Trilobyte oy on kehittänyt laivakuljetusten kokonaishallinnan toiminnanohjausjärjestelmän. Korhonen myös hallinnoi ja kehittää järjestelmää.

Trilobyte on esimerkki siitä, miten monipuolista osaamista Lapista löytyy sekä siitä, että Lapissa voi yrittäjänä sijoittua haluamalleen paikkakunnalle, kuten Trilobyten tapauksessa Muonioon.

Vaihtoykköset on esimerkki ennakkoluulottomasta nuoresta yrittäjästä

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto annetaan tänä vuonna Miika Pallarille, jonka yritys Vaihtoykköset oy toimii Pallarin omistamalla SEO-huoltoasemalla Tervolassa. 

Pallari on aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti laajentanut Vaihtoykkösten palveluntarjontaa. Yrityksessä toimii muun muassa huoltoasema, autokorjaamo ja robottiruohonleikkureiden asennuspalvelu avaimet käteen -periaatteella.

Yrittäjäpalkinnot jaetaan vuosittain Lapin yrittäjäjuhlassa

Kaikissa palkintokriteereissä painotetaan yrittäjän esimerkillisyyttä, kannattavaa liiketoimintaa sekä merkittävyyttä, vakiintuneisuutta tai omaperäistä liikeideaa. 

Lapin Yrittäjät palkitsee ansioituneita ja esimerkillisiä lappilaisia yrittäjiä, jotka Lapin Yrittäjien hallitus on valinnut alueen yrittäjien tekemien ehdotusten pohjalta. Palkinnot jaetaan Lapin yrittäjäjuhlassa, jota vietetään tänä vuonna Kittilässä 30.9.2023.

Tutustu yrittäjäpalkittuihin Lapin Yrittäjien Youtubessa. 

Lapin Yrittäjät ry toimii alueen yrittäjien edunvalvojana sekä yhteiskuntavaikuttajana yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistämiseksi. Se on yksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä. Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Lisätietoa: yrittajat.fi/lappi