5.9.2019 klo 07:47
Uutinen

Parkki yhdistää Hämeenlinnan yrityskentän toimijat Reskalle

Hämeenlinnan keskustaan, kävelykatu Reskalle, rakentuu uusi yrityskentän toimijat yhdistävä toimintakonsepti. Kyseessä ei ole ainoastaan nykyaikainen toimitilakokonaisuus vaan uusi tapa toimia saman katon alla

Ainutlaatuiseksi Suomen mittakaavassa Parkin tekee se, että mukaan on lähdössä sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita.

– Parkki tukee erinomaisesti ajatusta mahdollistavasta kaupungista, joka luo alustoja yrittäjyydelle. Parkissa ideat, tekijät ja palvelut kohtaavat ja tuovat vilskettä kaupungin keskustaan. Parkki toimii kaupunkikehityshankkeiden ja kaupungin viestinnän näyteikkunana, Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä visioi.

Linnan Kehitys Oy on ollut veturin roolissa kun kokonaisuutta on rakennettu ja toimijoita kerätty yhteen. Tavoitteena on saada saman katon alle 50 yritystä ja toimijaa.

– Konsepti on tarkoitus rakentaa toimijoiden kanssa yhdessä ja avoimesti. Ensimmäinen toimintavuosi näyttää, millaiseksi toiminta muodostuu, Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen linjaa.

Linnan Kehitys on vuokrannut toimitilakokonaisuuden OP Etelä-Hämeeltä. Toimitilaa ja muita yhteistyömuotoja tarjoaa ja vuokraa Linnan Kehityksen lisäksi Verkatehtaalta Parkkiin muuttava yritysyhteisö Crazy Town.

– Paikka sopii yrityksille ja tiimeille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa yhdessä muiden kanssa. Yritykset saavat kontakteja, lisää kauppa ja uutta osaamista. Tuoreet yritykset hyötyvät ympärillä olevasta kokemuksesta. Konkarit saavat puolestaan mahdollisuuden uudistua, kertoo Mikko Markkanen Crazy Townista.

Parkki luodaan OP Etelä-Hämeen omistamaan Talo-osakeyhtiö Keskiön tiloihin. Noin 1 000 neliötä Raatihuoneen- ja Kasarmikadun kulmassa remontoidaan vuoden loppuun mennessä Parkin käyttöön. Investoinnin arvo on noin 1,25 milj. euroa.

– Olemme iloisia, että pitkään hiottujen neuvotteluiden jälkeen Parkki syntyy, toimitusjohtaja Mika Helin OP Etelä-Hämeestä toteaa.

– Meiltä tämä on investointi toimialueen elinvoimaan pitkällä tähtäimellä. Uusi työ syntyy paljolti alkavan yrittäjyyden kautta ja näin voidaan madaltaa kynnystä eri toimijoiden välillä.