28.5.2021 klo 09:34
Uutinen

Pelastetaan palvelut – Lähilauantaina ostetaan Pohjois-Pohjanmaalla ja koko Suomessa!

Onko omassa kunnassasi tarpeeksi palveluita? Valitettavasti palvelujen väheneminen on arkea jo useassa kunnassa, mutta kehitys on myös torjuttavissa. Suomen Yrittäjien kannustamana ympäri Suomea lähilauantain tarkoituksena on kiinnittää kuluttajien huomiota oman lähialueen parempien palvelujen säilymisen puolesta.

Lauantaina 29.5.2021 järjestetään jo toinen valtakunnallinen Lähilauantai: Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

– Pohjois-Pohjamaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen kehottaa kaikkia nyt erityisesti, kuntavaalikeväänä on hyvä havahtua miettimään Pohjois-Pohjanmaan alueen palveluja, minkälaista olisi, jos ei olisi yrityksiä niitä tarjoamassa. Mitä jos esim. parturipalveluiden, ruokakauppojen ja lastentarhojen tarjoamat palvelut siirtyvät yhä edemmäs, miten se vaikuttaa alueen elinvoimaan, nuorten pysymiseen alueella ja vanhusväestön palvelutarpeisiin, sanoo Riikonen.

Koronakriisi korostaa vastuullisen kuluttamisen merkitystä

Paikallisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää nyt, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Pelko on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat pitkäksi aikaa.

– Meidän alueellammekin on tärkeää, että korona-aikakin on mahdollista ostaa turvallisesti, kun muistaa kunnon maskit, käsihygienian ja turvavälit tai ostaa paikallisen yrityksen verkkokaupasta, Riikonen muistuttaa.

Koko yrittäjäjärjestö – paikallisyhdistykset kunnissa, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ja Suomen Yrittäjät valtakunnallisesti – haastaa yrittäjiä mukaan kertomaan omista palveluistaan ja kehottamaan asiakkaita tukemaan paikallisia yrityksiä Lähilauantaina 29.5.

Ensimmäinen Lähilauantai järjestettiin maaliskuussa lähinnä verkossa, koska koronatilanne oli eri puolilla Suomea vielä huono. Kun rokotukset ovat edenneet ja rajoitukset tehonneet, osassa maata saattaa olla mahdollista järjestää nyt pienimuotoisia ulkotilaisuuksia.

Kuntavaaliehdokkaille mahdollisuus jututtaa oman kunnan yrittäjiä

Lähilauantai on myös kampanjointia pitkään odottaneille kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus tavata useita oman kunnan yrittäjiä ja kysyä, mitä kunnassa kannattaisi parantaa, jotta palvelut säilyvät.

Jos koronatilanne ei salli kohtaamisia, Lähilauantai järjestetään jälleen virtuaalisesti: yritykset vinkkaavat tarjouksistaan somessa, koostavat yhteisille sivuille mukana olevia yrityksiä ja suosittelevat paikallisia yrittäjäkavereita. Somessa on jo näkynyt alueeltamme Tyrnävän Yrittäjien Lähilauantain – kampanja, toteaa Riikonen.

Lisätietoja:
www.lahilauantai.fi
Jussi Riikonenpuheenjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
jussi.riikonen@yrittajat.fi
p. 040 3100 501