13.8.2020 klo 15:03
Uutinen

Pentikäinen: Inkoo kelpaa esimerkiksi elinkeinopolitiikassa

-Inkoo on hyvä esimerkki kunnasta, jossa on panostettu menestyksellä elinkeinopolitiikkaan. Uudenmaan ykkössija Yrittäjien kuntabarometrissä on aivan erinomainen tulos, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiitteli keskiviikkona Inkoossa.

Pentikäinen oli keskiviikkona Inkoossa kuntavierailulla. Hän tapasi kunnan johtoa ja vieraili paikallisissa yrityksissä sekä tutustui mm. Inkoon Porttiin ja syväsatamaan.

Inkoo sai Yrittäjien kuntabarometrissä koko maan parhaat arviot kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydessä. Myös yhteistuloksissa Inkoo oli koko maan kärkikaartia: inkoolaisyrittäjien kotikunnalleen antamat arviot olivat koko maan viidenneksi parhaat alle 10 000 asukkaan kuntien joukossa.

– Kuntapäättäjät ja virkakunta voivat olla ylpeitä tuloksissa. Tämä näkyy varmasti tulevaisuudessa, sillä elinkeinopolitiikka on se työkalu, jolla kunta auttaa yrityksiä menestymään ja myös houkuttelee uutta yrittäjyyttä ja työpaikkoja, Pentikäinen sanoo.

Koronakriisin myötä monipaikkainen työskentely on lisääntynyt. Yhä useampi työskentelee toimiston ja työpaikan lisäksi kotoaan tai vapaa-ajan asunnoltaan.

– Tämä on valtava mahdollisuus kauniille Inkoolle, jossa on jo nyt lähes 2500 vapaa-ajan asuntoa ja joka sijaitsee hyvin lähellä Helsinkiä. Pidän selvänä, että jatkossa yhä useampi vapaa-ajan asukas tekee töitään Inkoosta käsin. Se lisää palveluiden kysyntää ja tuo työtä sekä tuloja kuntaan, Pentikäinen sanoo.

Noin puolet yrityksistä aikoo tehdä Yrittäjägallupin mukaan etätöitä myös syksyllä.

– Monipaikkaisen työn kasvu on yksi merkittävä koronan aiheuttama muutos työelämässä. Uskon, että muutos on pitkäkestoinen. Se haastaa kunnat pohtimaan, miten palvella monipaikkaisesti toimivia yrityksiä. Digitaalinen yrittäjyys on monipaikkaisuuden edellytys, hän toteaa.