10.12.2019 klo 11:26
Uutinen

Pentti Rantalasta Helsingin Yrittäjien kunniapuheenjohtaja – tutustu vuoden 2019 aikana palkittuihin yrittäjiin

Helsingin Yrittäjien jokavuotisessa Itsenäisyysjuhlassa juhlistettiin 5.12.2019 myös järjestön 80-vuotista historiaa. Illan kohokohtia olivat järjestön entisen puheenjohtajan Pentti Rantalan nimittäminen kunniapuheenjohtajaksi sekä vuoden 2019 aikana palkittujen yrittäjien muistaminen.

Helsingin Yrittäjien pitkäaikainen puheenjohtaja Pentti Rantala on nimitetty järjestön kunniapuheenjohtajaksi. Tunnustuksen julkistivat Helsingin Yrittäjien nykyinen puheenjohtaja Mari Laaksonen ja toimitusjohtaja Tiina Oksala Itsenäisyysjuhlassa 5.12.2019. Pentti Rantala toimi aluejärjestön puheenjohtajana vuosina 2009–2015. Lisäksi hän on edustanut helsinkiläistä yrittäjyyttä keskusjärjestö Suomen Yrittäjien hallituksessa. Rantala on edistänyt yrittäjyyden teemoja vuodesta 1999 tähän päivään asti myös paikallisella tasolla Itä-Helsingin alueen yrittäjäyhdistysten hallituksissa, ja toiminut Itä-Helsingin Yrittäjät ry:n puheenjohtajana vuosina 2006–2008.

Rantala on toiminut yrittäjänä vuonna 1981 perustamassaan Mediterm Oy:ssä. Hänet on palkittu pitkästä yrittäjäurastaan ja luottamustyöstään yrittäjyyden eteen Yrittäjäristin suurristillä vuonna 2014.

Vuoden 2019 aikana palkittuja helsinkiläisiä yrittäjiä

Vuonna 2019 yrittäjäjärjestö on jakanut palkintoja ja ansiomerkkejä helsinkiläisille yrittäjille ja yrityksille. Muun muassa Helsingin Yrittäjien nykyiselle puheenjohtajalle Mari Laaksoselle ja järjestön edelliselle puheenjohtajalle Sarianne Reinikkalalle myönnettiin hopeinen järjestöansiomerkki tunnustuksena yrittäjyyden eteen tehdystä työstä. Tutustu alta vuoden aikana tunnustusta saaneisiin yrittäjiin:

Yrittäjäjärjestön jakamat palkinnot

 • Vuoden 2019 helsinkiläinen yritys: Haagan Leipä Oy
 • Vuoden 2019 helsinkiläinen nuori yrittäjä: Lamia Oy
 • Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto 2019: Jaakko Marin, JSM Consulting Oy
 • Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2019: Merima Oy

Yrittäjäristin timanttiristit

 • 40 vuotta: Usko Toivonen, Arto Tenhunen ja Kalevi Koverola
 • 30 vuotta: Anne Rantanen, Mirja Kettunen, Lauri Ollari, Sanna Perkiö, Reijo Muhonen, Kalervo Vaattovaara, Kai Vaattovaara, Kaj Vanninen, Ella Hallama, Mirjam Kaariste ja Marja Bruun

Yrittäjäristit

 • Kultainen yrittäjäristi: Jukka Lusua, Kari Kivelä, Riina Dursun, Ulla Leppäkoski-Juvonen, Jani Aromäki ja Jouni Mikkonen
 • Hopeinen yrittäjäristi: Anatolij Skippari
 • Pronssinen yrittäjäristi: Jaakko Marin

Järjestöansiomerkit

 • Hopeinen ansiomerkki: Mari Laaksonen, Sarianne Reinikkala ja Vivi Wendelin
 • Pronssinen ansiomerkki: Valpuri Aalto, Pekka Ahlstrand, Merja Carlander, Sanni Kaikkonen, Katja Kalliokoski, Niklas Koskimies, Teija Loponen, Ari Oksa, Jari-Mikko Pajunen, Päivi Peltomaa ja Markus Seppänen

Yllä on mainittu Helsingin Yrittäjien palkitsemat yrittäjät/yritykset sekä järjestön tietoon toimitetut ansiomerkit. Jos nimesi puuttuu listalta, otathan yhteyttä Helsingin Yrittäjien viestintään, tiedotus.helsinki (at) yrittajat.fi.

Kuva: Tuomas Elenius