26.7.2017 klo 07:58
Uutinen

Perheasuntojen myynnissä prosentin piikki

Kesän asuntokaupassa perheasunnoilla on tärkeä rooli. Perheellisten muutto vaikuttaa niin lähtöpaikkakunnan kuin vastaanottavan paikkakunnan asuntomarkkinoihin.

Asuntokaupan uutisoinnissa sijoittaja- ja opiskelijayksiöt voittavat joka vuosi palstatilaa tähän aikaan vuodesta. RE/MAX Suomen tutkimuksen mukaan suurempi vaikutus asuntomarkkinaan on tällä hetkellä perheellisten muuttajien muutto paikkakunnalta toisella ja yksittäisten paikkakuntien sisällä.

– Asunnonmyyntiä harkitsevien olisi hyvä tietää perheasuntojen kysynnän kasvusta, sillä useilla alueilla perheasuntojen tarjontaa on liian vähän voimistuvaan kysyntään nähden. Perheiden muuttoa siivittää kuluttajabarometristä tutut vahvat luottamusluvut ja pankkien piristynyt ote laina-asiakkaiden palvelussa , toteaa RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

RE/MAXin tutkimus käytettyjen kerrostaloasuntojen kaupan rakenteesta paljastaa, että kaupankäynti ei ole pelkästään yksiöiden varassa. Merkittävin muutos on tapahtunut suurimpien 5h kerrostalohuoneistojen kohdalla, joissa myyntiaika puoliintui vuoden 2016 kesäkuun 148 päivästä tämän vuoden kesäkuun 72 päivään.

Vertailtaessa velattoman kauppahinnan kehitystä saman ajanjakson aikana velaton hinta laski 540526 eurosta 465420 euroon, mutta neliöhinta nousi 3404 eurosta 3484 euroon. Keskimääräinen ostettu asuinpinta-ala laski 159 neliöstä 134 neliöön. Kerrostalohuoneistojen 4-5h, k kauppamäärä vuoden 2016 jälkimmäisellä puoliskolla oli keskimäärin 211 kauppaa kuukaudessa, kun vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla kauppoja tehtiin keskimäärin 244 kpl kuukaudessa.

Lue koko tiedote täältä >>

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi