16.5.2023 klo 20:00
Uutinen

Pidetään ovi auki ja toivotaan parasta

Vantaan Seudun Yrittäjien vuoden 2023 nuori yrittäjä on Ninni Niemi. Parikymppisenä yrittäjäksi ryhtynyt Ninni toimii R-kioskiyrittäjänä Kivistössä. Menossa on viides toimintavuosi. Yritys työllistää yrittäjän lisäksi kolme vakituista sekä joukon kiireapulaisia. Vuonna 2021 liikevaihto ylitti miljoonan euron rajan.

Korona ja nyttemmin Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ovat vaikuttaneet suuresti myös Ninni Niemen (25) liiketoimintaan. Ihmisten varovaisuus näkyi heti myynnissä. Kadun toiselle puolelle avattu 24/7 auki oleva kauppa on myös leikannut myyntiä merkittävästi. Ninni kiittelee kanta-asiakkaita, jotka ovat pysyneet. He tietävät saavansa kioskista laadukkaita palveluita. Aktiivisuus somessa ja erilaiset kampanjat tukevat myös asiakasvirtaa. Vuorokaudessa palvellaan keskimäärin 350-400 asiakasta.

R-kauppiaaksi Ninni lähti aikoinaan halusta olla itsensä pomo. Lisäksi mahdollisuus hyötyä ison ketjun brändistä ja tuesta innosti uutta yrittäjää. Franchising-yrittäjyydessä mahtavaa on se, että työpäivien aikana pääsee toteuttamaan omaa tapaansa johtaa kioskia. Ikinä ei tarvitse silti pelätä, että jäisi yrittäjänä kokonaan yksin. Itseluottamus omaan visioon on kasvanut roimasti vuosien varrella ja on ollut hienoa kasvaa oman tiimin tuella.

Merkittäväksi käytännön ongelmaksi yrittäjä nostaa asioimispysäköinnin vaikeudet. Tilaa kadunvarsissa on, mutta viranomaiset eivät mahdollista ihmisten nopeaa asioimista, esimerkiksi apteekissa. Vanhusten ja liikuntarajoitteisten kannalta satojen metrien päässä sijaitseva parkkitalo ei auta, vaan asia tulisi voida hoitaa kadunvarsipysäköinnillä. Toiveena on, että Vantaan kaupunki tekee tarpeelliset järjestelyt, jotta yrittäjät kykenevät toimimaan ammatissaan ja että asiakkaat pääsevät käyttämään palveluita. Tilaa on, kyse on vain tahdosta.

Kivistössä itsekin asuva yrittäjä kertoo viihtyvänsä siellä. Lieveilmiöitä on valitettavasti jonkin verran aiempaa enemmän. Myös kioskiin tulee välillä hieman epämääräistä porukkaa. Yrittäjän uran alkuvaiheessa koettu ryöstö ei enää kuitenkaan kummittele alitajunnassa. Hän sai silloin tapauksen vuoksi keskusteluapua.

Kuluneet neljä vuotta ovat olleet todella raskaita. Ninni kuitenkin haluaa toimia yrittäjänä ja painottaa yrittämisen vapautta. Hän haluaa tehdä asioita itse, johtaa ja olla vastuussa yrityksestään sekä henkilökunnastaan. Jossain tulevaisuudessa siintää ajatus opiskella kauppatieteitä. Sitä ennen hän panostaa täysillä yrittämiseen. Vähän vapaa-aikansa Ninni käyttää muun muassa liikunnan parissa. Toukokuun alussa hän puhalsi ringetteturnauksen tuomarina Imatralla.

Lisätietoja:

Ninni Niemi                                              
ninni.niemi@r-kauppias.fi                        

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
esa.manttari@yrittajat.fi
p. 0400 557411