24.4.2024 klo 09:30
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjät haluaa olla hyvä työnantaja myös uudistumisen keskellä

Teimme vuonna 2022 Pirkanmaan Yrittäjissä aktiivisen valinnan uudistua isosti. Me kaikki tiedämme, että yhteiskunnalliset muutokset ovat valtavia. Niinpä me Pirkanmaalla haluamme kantaa vastuun uudistumisesta itse, emmekä muuttua vasta pakon edessä. Digitalisaatio tarjoaa mahdollisuuksia, mutta se vaatii myös täysin uudenlaisia taitoja ja osaamista. Moninainen jäsenistömme odottaa meiltä laadukkaita palveluita, ja samaan aikaan järjestötalouden logiikka muuttuu vauhdilla.

Järjestömme ylintä päätösvaltaa käyttävä vuosikokous on hyväksynyt voimassa olevan strategiamme, joka asettaa meille suuria uudistumisen tavoitteita. Näitä toteuttamaan rekrytoitiin uusi toimitusjohtaja keväällä 2022. Hän on yhdessä henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa onnistunut uudistuksissa tavoitteiden mukaisesti: aluejärjestömme talous on vakaampi, ja jäsenmäärän lasku on taittunut.

Suomi on keskellä valtavaa yhteiskunnallista muutosta, ja tämä vaikuttaa myös yrittäjäjärjestön toimintaan. Meidän on pystyttävä kehittämään uusia toimintamalleja yrittäjyyden puolesta tehtävässä työssä – ja samalla joudumme myös luopumaan joistain vanhoista käytänteistä.

Uudistumisen keskellä tiedostamme jatkuvasti myös työnantajan vastuut ja velvollisuudet – työnantajana tehtävämme on huolehtia henkilökunnan hyvinvoinnista. Muutos ei koskaan ole helppo, ja juuri silloin työnantajan rooli on oleellinen. Tehtävämme on sujuvoittaa uusien käytäntöjen oppimista ja lieventää väistämättömien muutosten aiheuttamaa henkistä painetta.

Vastuullista työnantajuutta

Pirkanmaan Yrittäjät ry teettää vuosittain henkilöstökyselyn, jossa seurataan työyhteisön ilmapiiriä. Meillä on käytössä myös työsuojelun edellyttämät mallit kuten työkyvyn varhaisen tuen käytännöt ja tietenkin palautekanavat suoraan hallitukselle. Tässä rinnalla meillä on aktiivinen yhteistyö työterveyshuollon kanssa. Myös hallituksemme on helposti tavoitettavissa arjessa. Lisäksi valtakunnallisen kattojärjestömme Suomen Yrittäjien monipuolinen asiantuntemus ja tuki on aina meidän ja henkilöstömme käytettävissä.

Olemme vastuullinen työnantaja, jonka tehtävänä on pitää huolta koko henkilöstön jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Hallituksen vastuulla on huolehtia, että henkilöstö ja luottamushenkilöt puhaltavat yhteen hiileen – silloinkin kun liekkiä sytytetään uudella tavalla.

Pirkanmaan Yrittäjät ry:n tavoitteena on olla pidetty työnantaja, sillä henkilöstömme on toiminnan ja jäsenpalveluiden oleellisen tärkeä kulmakivi. Jokaiseen avoimeen työpaikkaamme tulee runsaat määrät hakemuksia, mikä kertonee onnistumisestamme.

Lisätiedot:
Jari Haapaniemi
puheenjohtaja
Pirkanmaan Yrittäjät ry
+358400239220
jari.haapaniemi@yrittajat.fi