3.1.2019 klo 15:04
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjien vuosi käynnistyy luottamushenkilöiden perehdyttämisellä

Aluejärjestön hallitus ja valiokunnat sekä paikallisyhdistysten hallitukset aloittavat uudet toimikautensa.

Vuoden vaihde tarkoittaa perinteisesti muutosten aikaa sekä aluejärjestössä että paikallisyhdistyksissä, kun hallitukset uusissa kokoonpanoissaan aloittavat työnsä. Jotta työ paikallisyhdistyksissä käynnistyisi mahdollisimman sujuvasti, järjestetään luottamushenkilöille alkuvuoden aikana koulutusta ja perehdyttämistilaisuuksia.

Paikallisyhdistysten uusille puheenjohtajille suunnattu Vaikuttaja-koulutus käynnistyy tammikuussa, samoin järjestetään perehdyttämistilaisuudet uusille hallitusten jäsenille.

– Luottamushenkilöt ovat järjestömme todellinen voimavara, ja haluamme hyvällä perehdyttämisellä varmistaa, että luotsaamme yhteistä järjestöämme samaan suuntaan. Toimiminen yrittäjäjärjestön luottamustehtävässä tarjoaa yrittäjälle itselleen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan yrittämisen edellytyksiin erilaisissa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Samalla yrittäjä oppii uutta ja vahvistaa verkostojaan, joista molemmista on hyötyä myös omassa liiketoiminnassa. On hienoa, että niin monet ovat olleet halukkaita jatkamaan luottamustehtävässään, mutta näen erittäin tärkeänä myös sen, että vuosittain saamme joukon uusia toimijoita mukaan, Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen sanoo.

Aluejärjestön valiokuntien henkilövalinnat vahvistettiin loppuvuodesta

Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen uusista henkilövalinnoista uutisoimme tuoreeltaan syyskokoukseen jälkeen. Myöhemmin joulukuussa vahvistettiin vielä vaikuttaja-, verkosto- ja kilpailukykyvaliokunnan kokoonpanot uudelle toimikaudelle. Myös valiokunnat järjestäytyvät heti alkuvuodesta ja ne kokoontuvat vuosittain 6 – 8 kertaa.

Valiokuntien tehtävänä on valmistella hallituksen antamia toimeksiantoja Pirkanmaan Yrittäjien vaikuttamistyön ja toiminnan kehittämiseksi. Valiokuntia luotsaavat aluejärjestön varapuheenjohtajat.

– Vuonna 2019 toiminnan keskiössä valiokunnissa on jäsenkokemuksen parantaminen ja aktivoiminen paikallisyhdistyksen toimintaan sekä jäsenpysyvyyden varmistaminen. Myös valiokuntiin on nimetty sopivassa suhteessa sekä kokeneita tekijöitä että uusia kasvoja, mikä on aina hyvä lähtökohta toiminnan kehittämiselle, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen sanoo.