Pirkanmaan Elinvoimaseminaarissa palkitut 2023. Kuva: Eija Ranua
16.1.2024 klo 11:17
Uutinen

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailu käynnistyi

Pirkanmaan yrittäjyys- elinvoimakuntakilpailu on järjestetty vuodesta 2016 lähtien. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa arvioidaan kunnan yrittäjyysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä. Kilpailuun osallistutaan itsearviointilomakkeella, joka täytetään kunnan viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja paikallisten yrittäjäyhdistysten yhteisessä arviointikeskustelussa.


Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kuntia omien elinvoimatekijöiden kehittämiseen sekä vahvistaa kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä. Kilpailu tarjoaa myös kunnille arviointilomakkeen muodossa kattavan kokonaiskuva siitä, mitä asioita yrittäjät pitävät tärkeinä yritysten tukemisen ja toimintamahdollisuuksien näkökulmista.

Arviointilomakkeella arvioidaan tänä vuonna yritysmyönteisyyteen, yhteydenpitoon, elinkeinopolitiikkaan sekä hankintoihin liittyviä osa-alueita. Voittaja julkistetaan Pirkanmaan Elinvoimaseminaarissa Kangasalla 13.3.2024. Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä! Voittajan valitsevat yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjät sekä Pirkanmaan liitto. Valintakriteereissä käytetään vuosittain hieman erilaisia painotuksia.

Viime vuosina lähes kaikki Pirkanmaan kunnat ovat osallistuneet kisaan, ja samaa odotamme myös tänä vuonna. Arviointikeskustelu tarjoaa kaikille osapuolille tärkeää tietoa kunnan ja yrittäjien yhteistyön tilasta sekä tulevaisuuden kehittämistarpeista ja -mahdollisuuksista. Kilpailussa kiinnitetään yleisen tason rinnalla huomiota myös kunkin alueen kannalta merkittäviin kehittämistoimenpiteisiin sekä uusiin hyväksi havaittuihin toimintamalleihin. Parhaimmillaan arviointikeskustelut käynnistävät positiivisen kierteen, jonka myötä yhteiset ideat jalostuvat myös käytännön toimenpiteiksi.

Kilpailun voittajana on tähän mennessä palkittu Lempäälä, Ylöjärvi, Sastamala, Pirkkala, Parkano, Nokia sekä viimeisimpänä Kangasala. Viime vuonna jaettiin myös Elinvoiman kirittäjä -palkinto, jonka vastaanotti Akaan kaupunki. Perinteeseen kuuluu voittajan julkistaminen kuntaväelle ja yrittäjille suunnatussa Elinvoimaseminaarissa, joka järjestetään edellisvuoden voittajakunnassa. Tänä vuonna tapaamme siis Kangasalla Kangasala-talossa ja kuulemme tilaisuudessa paikallisten yritysten esittelyjä sekä muita ajankohtaisia puheenvuoroja.

Kilpailukutsu ohjeineen on lähetetty sähköpostitse jokaiseen Pirkanmaan kuntaan (kirjaamot, kunnanjohtajat, elinkeinotoimijat) sekä yrittäjäyhdistyksiin. Vastausaikaa kunnilla on 16.2.2024 saakka. Vastausten perusteella Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto valitsevat voittajakunnan, joka palkitaan 13.3.2024 Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Elinvoimaseminaarissa Kangasalla. Seminaarin ilmoittautuminen avataan helmikuun alkuun mennessä.

Lisätietoja:

elina purho

Elina Purho

Elinkeinoasioiden asiantuntija
Pirkanmaan Yrittäjät