Planmeca Golf Areena Helsingin toimitusjohtaja Kari Anttila ja IHY:n jäsenhankintavastaava Tanja Vaarna
9.2.2022 klo 08:41
Uutinen

Planmeca Golf Areena elää kiireistä aikaa

Golfin pariin ennätysmäärä uusia harrastajia

Kun monet urheilulajit ja -toimijat ovat taistelleet koronakurimuksen keskellä, niin yksi laji on kerännyt samaan aikaan lisää uusia harrastajia. Se on näkynyt erityisesti ulkokentillä, mutta vaikuttanut positiivisesti myös Suomen suurimmassa talviharjoittelukeskuksessa Planmeca Golf Areenassa.

Päätimme pistäytyä tervehtimässä Planmeca Golf Areena Helsingin toimitusjohtaja Kari Anttilaa keskellä kiireisintä talvisesonkia. Yritys liittyi mukaan yrittäjäjärjestöön ja Itä-Helsingin Yrittäjien jäsenhankintavastaava Tanja Vaarnan kanssa halusimme tiedustella yrityksen kuulumisia.

– Ei voi sanoa, etteikö korona olisi vaikuttanut myös meihin, mutta olemme selvinneet helpommalla kuin monet muut. Kuplahalleja voi käytännössä pitää ulkotiloina ja meillä ilman vaihtuvuus on korkeaa luokkaa. Harrastaminen on pystytty pitämään turvallisena, toimitusjohtaja Anttila kertoo.

– Meidän asiakkaat ovat yksityisiä harrastajia tai sitten yritysasiakkaita, jotka tulevat viettämään meille esimerkiksi tyhy-päivää. Ja merkittävän asiakasryhmän muodostavat myös golfseurat, joiden jäsenet harjoittelevat lajia meillä talvisin, Anttila jatkaa.

Vuosaaressa golfia voi harrastaa ympärivuotisesti

Planmeca Golf Areena Helsinki sijaitsee Vuosaaren liikuntapuistossa hyvien yhteyksin päässä. Sekä Kehä I ja Kehä III päätyvät Vuosaareen ja ympärivuotinen mahdollisuus harrasta lajia merellisissä maisemissa houkuttelee monia lajin harrastajia myös muuttamaan Vuosaareen.

– Valtaosa asiakkaistamme on kokeneita pelaajia, jotka käyvät meillä pitämässä lyöntikuntoaan yllä ja parantamassa tekniikkaansa kesäkautta varten.

– Vuonna 2021 lajin pariin tuli 8000 uutta harrastajaa ja toki se näkyy myös meillä. Nuoria harrastajia näkyy yhä enemmän. Se on positiivista lajin tulevaisuutta ajatellen. Ja teemme yhteistyötä myös alueen oppilaitosten kanssa, Kari Anttila kertoo lajin valoisista näkymistä.

Halli itsessään tarjoaa mahdollisuuksia moneen ja siellä pidetään säännöllisesti yritystilaisuuksia.

– Yritysten tyhy-päivillä ja muissa tilaisuuksissa meillä on tarvittaessa golf-opettaja paikalla opastamassa lajin saloihin. Meiltä voi varata myös kokoustilan ja tarjoilutkin hoituvat. Täällä on järjestetty tilaisuuksia Asuntomessuista lähtien ja hallistamme on muodostunut myös Miss Suomi-kiertueen vakiopysähdyspaikka.

Hallissa on lähes 4000 neliötä harjoittelutilaa, reilun 700 neliön lähipelialue, Golf Sky Oy:n kauppa, kahvila, lisäksi kaksi erittäin suosittua Trackman golfsimulaattoria sekä puitteet fysiikkaharjoittelulle. Lyöntipaikkoja on 31, ja suuret lähipelialueet laadukkailla ja monipuolisilla tekonurmilla antavat pelaajille mahdollisuuden laadukkaaseen harjoitteluun.

Laji sopii hyvin pariskuntien yhteiseksi harrastukseksi

Suomessa on 132 jäsenseuraa ja elokuussa 2021 lajin harrastajia oli reilut 157 000. Määrä kasvoi ennätyslukemiin toista vuotta peräkkäin. Golfliitto onkin Suomen suurin lajiliitto rekisteröityneillä harrastajilla mitattuna. Kari Anttila on itse harrastanut lajia melkein 30 vuotta ja kilometrejä kertyy edelleen vuosittain huimat määrät.

– Liikunnan lisäksi golf on hyvin sosiaalinen harrastus. Kun kiertää asiakkaansa kanssa neljä tuntia kentällä, niin väkisinkin oppii tuntemaan toisensa, Anttila kertoo innoissaan.

– Laji sopii hyvin myös pariskuntien yhteiseksi harrastukseksi ja golfin tasoitussysteemi mahdollistaa lajin harrastamisen myös perheen lapsien kanssa, lisää vierestä Itä-Helsingin Yrittäjien jäsenvastaava Tanja Vaarna.

Onnistumiset ja oma kehittyminen kannustavat alussa jatkamaan. Ja sitten oletkin jo koukussa, Vaarna toteaa lopuksi. Suomessa on parisataa golf-kenttää ja ulkomailla niitä löytyy lisää. Lajiin voi siis hyvin liittää myös matkustamisen. Ja niin monet tekevätkin. Pitäisikö kokeilla?

Planmeca Golf Areena Helsinki
Osoite: Pallokuja 1, 00980 Helsinki
Avoinna talvikauden joka päivä klo 9-21.

Teksti ja kuvat: Pekka Pirkkala/Itä-Helsingin Yrittäjät