Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuva: Getty Images
28.3.2024 klo 08:22
Uutinen

Poliittiset lakot jatkuvat edelleen – Yrittäjä, lakkolinjalla voit kertoa niiden vaikutuksista yritykseesi

Suomen Yrittäjien lakkolinjalla yrittäjät voivat kertoa poliittisten työtaisteluiden vaikutuksista yrityksiinsä.

Ammattiyhdistysliike päätti tällä viikolla jatkaa meneillään olevia poliittisia lakkojaan vielä viikolla. Lakkoja on julistettu satamiin ja muuhun logistiikkaan sekä joihinkin yrityksiin. Vaikutukset tuntuvat kuitenkin läpi yrityskentän.

Suomen Yrittäjien lakkolinjalla yrittäjä voi kertoa poliittisten lakkojen vaikutuksesta omaan yritystoimintaansa. Kerro meille omista kokemuksistasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lakkolinja@yrittajat.fi. Yrittäjämedioiden toimitus voi hyödyntää yrittäjien kertomuksia jutuissaan nimettömänä tai nimellä.

– Meille yrittäjäjärjestönä on tärkeää saada ajantasaista tietoa kentältä. Siksi toivommekin yrittäjien ottavan yhteyttä ja kertovan kokemuksistaan, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Maksuihin joustoa

Suomen Yrittäjät esitti torstaina, että verohallinnon ja työeläkeyhtiöiden olisi tuettava aktiivisin toimenpitein veronmaksuun ja työeläkemaksuihin tilapäistä joustoa tarvitsevia yrityksiä. Verottajan ja työeläkeyhtiöiden tulisi Yrittäjien mukaan myöntää maksujärjestely väliaikaisten maksuvaikeuksien yli pääsemiseksi, ja velkojien tulisi pidättäytyä hakemasta lakkojen vaikutusaikana yrityksiä konkurssiin.  

– Verohallinnon ja työeläkeyhtiöiden tulee huomioida lakkotilanne ja lakoista aiheutuvat yritysten maksuvaikeudet. Maksujärjestely tulisi myöntää lakkojen vuoksi tilapäisistä maksuvaikeuksista kärsiville yrityksille, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Jukka-Pekka Hellman sanoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus