Porvoon Yrittäjät hallitusseminaari 12.2.2022 Nybergs Varpet
9.1.2023 klo 15:22
Uutinen

Porvoon Yrittäjät ehdolla vuoden parhaaksi

Paikallisyhdistys on yksi Suomen Yrittäjien viidestä valtakunnallisista finalisteista.

Porvoon Yrittäjät kisaa Suomen Yrittäjien suurimpien paikallisyhdistysten eli yli 500 jäsenen sarjan finaalissa yhdessä Etelä-Helsingin Yrittäjien, Kuopion Yrittäjien, Seinäjoen Yrittäjien ja Turun Yrittäjien kanssa.

Sarja on kovatasoinen, sillä esimerkiksi Kuopion Yrittäjät on valittu omassa sarjassaan parhaaksi paikallisyhdistykseksi kolme kertaa, vuosina 2009, 2018 ja 2019. Seinäjoen Yrittäjät palkittiin sarjan parhaana viime vuonna. 

– Jo pelkkä finaalipaikka on upea tunnustus kaikelle sille työlle mitä olemme yhdessä tehneet yrittäjien ja yrittämisen eteen Porvoossa, vuoden vaihteessa yhdistyksen puheenjohtajana aloittanut Marina Nyberg iloitsee.

Porvoon Yrittäjät on valittu vuonna 2007 ja 2018 aikaisemmin aluejärjestön eli Uudenmaan Yrittäjien parhaaksi paikallisyhdistykseksi.

Porvoon Yrittäjät toiminta on noteerattu myös valtakunnan tasolla aikaisemmin. Yhdistys oli myös yksi valtakunnallisista finalisteista 2018.

– Porvoon Yrittäjät on ahkeroinut vuosikaudet laajaa, laadukasta ja luotettavaa työtä yrittäjien eteen, kokeillut jatkuvasti uusia tapoja toimia ja kehittyy edelleen. Se on sinnikkäästi pyrkinyt saamaan aikaiseksi parempaa yhteistyötä kaupungin kanssa. Nyt tämä työ on tuonut tulosta ja tie on auki. Tämä on merkittävä saavutus koko Itä-Uudenmaan kehittymisen kannalta, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Eri kokoluokkien kategorioissa arvioitavia asioita ovat muun muassa kuntayhteistyö, vaikuttaminen, jäsenten saama hyöty, viestintä ja järjestötoiminta.

– Yhteistyö yhdistyksen, kaupungin ja kehitysyhtiö Posintran kanssa on mennyt huomattavasti eteenpäin viime vuosina. Tuoreimpana yhteistyön osoituksena on joulukuussa allekirjoitettu elinvoimalupaus, Nyberg luettelee.

– Myös viime vuoden kuntabarometrin tulokset osoittivat, että Porvoosta on tullut entistä parempi paikka yrittää, Nyberg jatkaa

Yhdistys on jäsenmäärässä mitattuna Uudenmaan suurin paikallisyhdistys noin 700 jäsenellään.

– On ollut ilo huomata, että uusia jäseniä liittyy yhdistykseen tasaiseen tahtiin. Toisaalta lopettavia yrittäjiä ja yrityksiä on myös, joten jäsenmäärän kasvattaminen vaatii työtä.

Yhdistyksen missiona vuodesta 2020 vuoteen 2025 on parantaa yrittämisen edellytyksiä ja välittää yrittäjistä. Strategiaa tukemaan Porvoon Yrittäjät on nostanut tämän vuoden teemaksi yrittäjän ja yrityksen hyvinvoinnin. 

– Tavoitteena meillä on tehdä Porvoosta entistä parempi kaupunki yrittää ja kehittyä.

Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100-200 jäsenyritystä, 201-499 jäsenyritystä ja yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi valtakunnallisesti palkitaan Vuoden toimialajärjestö.

Voittajat julkistetaan ja palkitaan helmikuun 2. päivä Holiday Club Saimaalla Lappeenrannassa järjestettävässä Vaikuttajafoorumissa.

Porvoon Yrittäjät ry on Porvoossa toimivien yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten elinkeino-, yrittäjä- ja työnantajapoliittinen etujärjestö ja kontaktifoorumi yrittäjien ja eri sidosryhmien välille. Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 77 vuotta yhdistyksen perustamisesta. Paikallisyhdistys tukee osaltaan Suomen Yrittäjien tavoitteita ja toimenpiteitä.

Lue lisää ja katso kaikki ehdolla olevat paikallisyhdistykset >>