24.1.2023 klo 09:55
Uutinen

Puheenjohtajan tervehdys

Etelä-Savon Yrittäjägaala on lunastanut pysyvästi paikkansa Etelä-Savon elinkeinoelämän juhlana ja kohtaamispaikkana. Tällä kertaa Mikkelissä Mikaeli oli täynnä juhlaväkeä. Juhlimme maakuntamme elinvoiman, talouden ja työllisyyden ylläpitäjiä yrityksiä ja palkitsimme maakuntamme parhaat yrittäjät.

Lämpimät kiitokset juhlaan osallistuneille ja järjestelyistä vastanneille. Onnittelut vielä kerran palkituille!

Näin vaalivuonna sekä kuntien tehtävien painopisteen siirtyessä elinvoima-asioihin on hyvä kysyä millaisen tulevaisuuden me haluamme?

Jos keskittyy vain nykyhetkeen ja menneisyyden painoon, saattavat tulevaisuuden tarjoamat mahdollisuudet jäädä huomaamatta.

Vaivaako meitä yhteiskunnallisen mielikuvituksen puute, jolloin tekeminen kangistuu byrokratiaan – vai ehkäpä hankaluusharha – asiat koetan hankalampina kuin ne oikeasti ovat. Nykytila on hyvä tiedostaa, mahdollisuuksiin on tartuttava ripeästi. Menneisyyden paino ei saa este tulevaisuuden imulle.

Tulevaisuus tehdään yhdessä ja muutosten vauhdittajana sekä tekijöinä meillä yrittäjillä on iso rooli.

Etelä-Savosta kantautuu positiivisia viestejä ja tulevaisuuden imua

Pieksämäen seudulle rakentuu itäisen Suomen suurin tuulivoimapuisto.

Savonlinnaan suuntaan alkavat kansainvälisten matkailijoiden charter-lennot ja Rauhalinnasta on tulossa uusi supervarakkaiden lomanviettopaikka, jossa kaikki on mahdollista. Visit Finland uskoo Etelä-Savoon!

Mikkelissä juhlittiin Blue Economy Mikkelin avajaisia. BEM on kansainvälinen vedentutkimukseen keskittyvä osaamiskeskus, joka sijoittuu Mikkelin jätevedenpuhdistamon tiloihin. Mikkeliin odotetaan jo innolla kv-opiskelijoita syksyllä alkavaan vesiteknologian koulutukseen, joka on globaalisti huipputason koulutusohjelma.

Eikä tässä vielä kaikki!

Ensi vuonna vietetään Saimaan gastronomia juhlavuotta eli Saimaa alue on Euroopan ruokapääkaupunki 2024.

Alueemme on mukana kansainvälisessä verkostossa, jossa valmennetaan toimijoita kestävään paikallisen ruokamatkailuun, samalla rakennetaan kansainvälistä matkailun osaamisverkostoa.

Vaikka omavaraisuus ja paikallisuus korostuvat on meidän opittava ja osattava olla osa isompia ja erityisesti kansainvälisiä verkostoja. Se voi olla välillä haastavaa sitkeälle yrittäjälle tai ylipäätään suomalaiselle, joka hoitaa itse omat asiansa.

Kansainvälinen raati totesi, että valinnan perusteena oli Saimaan alueen kestävä elämäntapa, jossa ruoka, luonto, kulttuuri ja hyvinvointi yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla!

Meillä on monien mahdollisuuksien maakunta, jossa työpaikkana on koko maailma ja meillä on varaa asua täällä!

Ilman ennustamisen taitoakin voimme arvioida, että tästä vuodesta on luvassa todellinen painekattila niin yrityksille kuin kunnillekin. Kukaan meistä ei ole yli-ihminen, joka kestää kaiken.  Paineen tasaajana voi toimia yrittäjä yrittäjälle ja erityisesti yrittäjien oma yhteisö – yrittäjäjärjestö.

Rakennetaan parempi huominen – yhdessä.

Nina Rasola