30.5.2018 klo 08:02
Uutinen

Pyöräillessä mieli puhdistuu ja kroppa kiittää

Yrittäjä Jarmo Valo on harrastanut maantiepyöräilyä useamman vuoden ajan. Pyöräillessä kunto kasvaa ja henkiset akut latautuvat.

Kun hattulalainen yrittäjä Jarmo Valo hyppää fillarin selkään, suuntana saattaa olla vaikkapa Turenki. Valo ajaa usein maantiepyörällä useamman kymmenen kilometrin lenkkejä. Yksi reitti voisi olla vaikkapa Harvialan kautta Turenkiin ja sieltä Rastilan kautta vanhaa kolmostietä takaisin Hattulaan.

– Tykkään ajella yksin, vaimon kanssa tai isommalla porukalla. Yksin ajaessa ehkä eniten korostuu päänupin tyhjääminen, mutta hiljaisia maaseututeitä on kiva ajaa porukassa. Siinä jutellessa kilometrejä taittuu ihan huomaamatta, Jarmo Valo selvittää.

Hienoja reittejä Hämeenlinnan seudulla riittää. Hattulasta voi esimerkiksi ajaa Renkoon Hämeen Härkätietä pitkin, ja sieltä sitten Viralaan. Kaupungin ympäri pääsee mukavia reittejä, ja kaupunkilaisten suosima rantareitti on upea myös pyörän selästä nähtynä.

– Itse ajan usein maantiepyörällä, mutta maastopyörille löytyy myös upeita reittejä Ahveniston, Aulangon ja Hattulan Linnavuoren merkityiltä ulkoilureiteillä.

Lue koko juttu Hämeen Yrityssanomien numerosta 4. Pääset näköislehteen tästä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM