6.6.2024 klo 13:24
Uutinen

Reeta Jylhänlehto Lapin Yrittäjien viestinnän asiantuntijaksi – ”Parhaita puolia työssä on ihmisläheisyys”

Filosofian maisteri Reeta Jylhänlehto on aloittanut Lapin Yrittäjien viestinnän asiantuntijana. Tehtävä on perhevapaan sijaisuus.

– Elämäni juttuja ovat kaurapuuro aamuin ja välillä illoinkin, luonto, saunominen, huumori ja toiset ihmiset, Jylhänlehto kertoo itsestään.

Lapin Yrittäjien uusi viestinnän asiantuntija on kotoisin ”ihan tuosta likeltä”, Pudasjärveltä.

– Opiskeluvuodet asuin Oulussa, ja nyt viimeisimmän vuoden olen tallaillut Lapin maaperällä, Levillä ja Ylläksellä. Muutin juuri Rovaniemelle. Ihan uusi paikka ei kaupunki minulle ole, mutta on kiva päästä tutustumaan siihen nyt paremmin.

Jylhänlehto on viestinnän ammattilainen, joka on opiskellut muun muassa suomen kieltä, viestintää ja kansainvälistä yritysviestintää.

– Olen työskennellyt aiemmin viestinnän tehtävissä, toimittajana ja kolumnistina sekä freelancer-oikolukijana. Minulla on kokemusta niin kansainvälisen yrityksen kuin valtion tason viestinnästä.

”On hieno mahdollisuus päästä tutustumaan alueeseen tästä näkökulmasta”

– Viestinnässä minua kiehtoo sen monipuolisuus, dynaamisuus sekä ihmisläheisyys. Päivät eivät toista itseään, vaan ne vaihtelevat kentällä työskentelyssä, tapahtumissa. Se ei ole pelkästään oman koneen ääressä pieniin yksityiskohtiin syventymistä. Viestijänä pääsee käyttämään luovuutta, Jylhänlehto kertoo.

– Minua innostaa ja motivoi eniten vaikuttamisen mahdollisuus; on hieno tunne, kun viesti tavoittaa kohderyhmän ja vaikuttaa. Viestintä on merkityksellistä, sillä se on ulkopuolisille näkyvin osa järjestöstä ja sen hengestä.

Jylhänlehto vastaa jatkossa Lapin Yrittäjien viestinnän kokonaisuudesta, mediamyynnistä ja neuvoo paikallisyhdistyksiä viestintään liittyvissä pulmissa.

Jylhänlehto odottaa työltä ennen kaikkea ihmisläheisyyttä, lappilaisiin yrittäjiin tutustumista sekä Lapin yrittäjäkenttään syventymistä.

– Olen ollut pienestä saakka aina kynä kädessä, joten on mahtava päästä yhdistämään työhön rakkauteni sanoihin ja kirjoittamiseen. Odotan, että pääsen tekemään yhteistyötä monien ammattilaisten kanssa monenlaisten projektien äärellä. On hieno mahdollisuus päästä tutustumaan alueeseen tästä näkökulmasta.

Viestintä hyvissä käsissä

– Yrittäjäjärjestössä työskentely on erinomainen näköalapaikka yrittäjyyteen. Teemme tärkeää vaikuttamistyötä yrittäjyyden eteen Lapissa ja parannamme yrittämisen edellytyksiä täällä yhdessä sidosryhmiemme kanssa. Viestintä on merkittävä osa tätä tehtävää, ja olen iloinen, että löysimme tehtävään motivoituneen viestinnän ammattilaisen, kertoo viestinnän asiantuntija Meri Koivumaa.

Jylhänlehto vastaa jatkossa Lapin Yrittäjien viestinnän kokonaisuudesta, mediamyynnistä ja neuvoo paikallisyhdistyksiä viestintään liittyvissä pulmissa.

– Minut on otettu lämpimästi vastaan ja on ilo olla osa tätä porukkaa. Minua saa ja pitää lähestyä ihan matalalla kynnyksellä! Otan tämän haasteen innolla ja kunnioituksella vastaan. Toivon, että voin omalla työlläni jatkaa Lapin Yrittäjien tärkeää työtä lappilaisen yrittäjyyden edistämiseksi. Pohjoisen potentiaali maailmalle on valtava!

Ota yhteyttä

Reeta Jylhänlehto

viestintäasiantuntija
Lapin Yrittäjät