1.7.2020 klo 13:32
Uutinen

Rovaniemeläisen yrittäjän mukaan Lapin Yrittäjien toiminta on ensiarvoisen tärkeää: -Saan apua sekä neuvoa ja voin tavoittaa laajemmat markkinat

Lapin Yrittäjät toimii alueen yrittäjien edunvalvojana, tukena ja verkostona. Rovaniemeläinen yrittäjä Johanna on ollut yrittäjäjärjestön jäsenenä jo usean vuoden ajan, ja hänen mukaansa järjestön kautta saadut verkostot ovat tärkeitä.

Lapin Yrittäjiin kuuluvan PRO PoweriaPäivään Oy:n perustaja Johanna Niemelä on toiminut yrittäjänä noin kuuden vuoden ajan. Hän pyörittää yrityksensä alla useampaa erilaista palvelukokonaisuutta, jotka kaikki keskittyvät hyvinvoinnin kehittämiseen, niin työelämässä kuin arjessa. Kevään aikana alkanut koronaviruspandemia on ollut erittäin haastava monelle yrittäjälle, ja se on näkynyt myös Johannan yritystoiminnassa.

-PoweriaPäivään on järjestänyt joka kevät esimerkiksi Adventure Race -työhyvinvointiseikkailun, mutta poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi tapahtuma jouduttiin perumaan. Kaikesta huolimatta suuntaan positiivisin mielin kohti tulevaa. Uusi normaalihan on juuri sellainen, minkälaiseksi me sen yhdessä luomme, Johanna toteaa.

Lapin Yrittäjät on lappilaisten yrittäjien tukena niin kriisin aikana kuin ilman sitä. Johannan mukaan yrittäjäjärjestön toiminta on tärkeää – se vie alueen yrittäjien sanomaa eteenpäin.

-Halusin liittyä mukaan Lapin Yrittäjiin, sillä järjestön tarjoamat verkostot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Yrittäjäjärjestön kautta yrittäjä saa apua ja neuvoa, mutta sieltä voi tavoittaa myös laajemmat markkinat ja luoda jopa uusia palvelukokonaisuuksia, Johanna kertoo.

Miten yrittäjäjärjestö auttaa sinua?

Lapin Yrittäjät pähkinänkuoressa

Lapin Yrittäjät on olemassa lappilaisia yrittäjiä varten – raivaamme esteitä yrittäjyyden tieltä ja toimimme yhteiskuntavaikuttajana yrittäjyyden edistämiseksi. Vaikutamme Suomen Yrittäjien aluetoimijana; Lapin Yrittäjien jäsenenä olet osa Suomen suurinta elinkeinoelämän vaikuttajaverkostoa ja Lapin maakunnan suurinta elinkeinoelämän järjestöä. Tällä hetkellä teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että sinä yrittäjänä selviäisit koronakriisistä mahdollisimman hyvin – niin tässä hetkessä kuin kriisin jälkeenkin.

Vaikutamme vahvasti

Olemme jatkuvasti yhteydessä päättäjiin sekä kuntavaikuttajin ja esitämme keinoja yritysten ahdingon helpottamiseksi. Meitä myös kuullaan – esimerkiksi nyt koronapäätösten valmistelussa yrittäjäjärjestö on ollut eduskunnassa useimmin kuultu järjestö.

Yksinyrittäjiä varten esitimme yrittäjäturvaa, jossa yrittäjä olisi oikeutettu työmarkkinatukeen ilman, että joutuu lopettamaan yritystoimintansa. Tämä määräaikainen lakimuutos on nyt voimassa ja tuki haettavissa. Lisäksi vaadimme suoraa tukea yksinyrittäjille, mikä toteutui, ja nyt sitä voi hakea omasta kunnasta.

Lisäksi esitimme nopeita uudistuksia työllistävien yritysten rahoituksen turvaamiseksi ja työpaikkojen säilyttämiseksi. Myös näitä viestejä hallitus on kuullut, sillä yrittäjät pystyivät hakemaan kehittämistukea 8.6. asti ELY-keskuksista (1–5 henkilöä työllistävät) ja Business Finlandilta (6 henkilöä tai enemmän työllistävät). Lisäksi Finnvera tarjoaa tavallista edullisempaa lainatakausta kriisin aikana.

Olemme esittäneet jo heti koronakriisin alkuvaiheessa, että yrittäjille tulisi saada yleistuki, joka tuleekin haettavaksi nyt 7. heinäkuuta kustannustukena. Lisäksi olemme vaatineet joustoa esimerkiksi verojen maksuun, ja tässä Verohallinto on tullut vastaan. Lue täältä kaikki mallit, joita olemme esittäneet päättäjille.

Koronakriisi keskitti vaikuttamisemme sen ympärille. Teemme vaikuttamistyötä kuitenkin jatkuvasti eri teemojen ympärillä – täältä pääset näkemään listan vaikuttamisen tuloksista, jotka saimme aikaan vuonna 2019.

Olemme yhden soiton päässä

Me Yrittäjissä olemme apunasi kännykän ja sähköpostin välityksellä. Tavallisissakin oloissa erittäin käytetty yrittäjäjärjestön valtakunnallinen neuvontapuhelin auttaa jäsenyrittäjiä koronakriisissä – linjoilla sinua odottaa yli 100 eri alan lakiasiantuntijaa valmiina auttamaan ongelmassasi. Koronakriisin aikana olemme vastaanottaneet jäseniltämme tuhansia puheluita viikossa ja auttaneet heitä esimerkiksi lomauttamiseen, tukien hakemiseen, vuokrien neuvotteluun ja rahoituksen saamiseen liittyvissä kysymyksissä. Koska puhelinneuvontamme uhkasi välillä ruuhkautua, avasimme myös mahdollisuuden yhteydenottopyynnön tai kysymyksen jättämiseen.

Lisäksi Lapin Yrittäjien toimiston henkilökunta on valmiina vastaamaan kysymyksiisi. Löydät heidän yhteystietonsa täältä. Olemme myös koonneet verkkosivuillemme Lapin alueellisten yritysneuvojien yhteystiedot yksinyrittäjän tuen hakemista varten.

Pidämme sinut informoituna

Pidämme sinut jatkuvasti informoituna yrittäjälle ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä. Koronakriisin aikana perustimme Kaikki koronasta yrittäjälle -verkkosivun, jonne päivittyy jatkuvasti olennaista tietoa koronaviruksesta yrittäjälle. Sivustolta löydät esimerkiksi koronauutiset, tiedotteet, blogit, ohjeet sekä koulutustallenteet.

Lisäksi päivitämme jatkuvasti Lapin Yrittäjien omia verkkosivuja, josta löydät ajankohtaiset uutiset lappilaiselle yrittäjälle. Lisäksi lähetämme halutessasi kuukausittain uutiskirjeen, josta näet näppärästi tärkeimmät otsikot omasta sähköpostistasi.

Annamme sinulle ajantasaista tietoa sosiaalisessa mediassa

Kannattaa ottaa seurantaan Lapin Yrittäjien Facebook, Instagram, Twitter ja LinkedIn, joihin päivitämme jatkuvasti ajankohtaisia uutisia, jotka sinun lappilaisena yrittäjänä on hyvä tietää. Lisäksi Suomen Yrittäjien somekanavat tarjoavat valtakunnallisen näkymän yrittäjäuutisin. Koronakriisin alussa perustimme hyvin aktiivisen #ostapieneltä Facebook-ryhmän, johon kuuluu yli 15 000 henkilöä. Ryhmässä saat vertaistuen lisäksi neuvontaa koronaan liittyvissä kysymyksissä Yrittäjien asiantuntijoilta, ELO:lta, Finnveralta, Yritys-Suomi Talousavulta ja Mieli ry:ltä.

Pidämme maksuttomia koulutuksia

Järjestämme jatkuvasti verkkokoulutuksia eri aiheista yrittäjille. Koulutusaiheina ovat olleet koronaviruspandemian aikaan esimerkiksi tukimuotojen hakeminen, lomauttaminen ja verkkomyynnin edistäminen. Koronasta pidetyt koulutukset tallennetaan, ja ne ovat katsottavissa myös jälkikäteen täällä. Lisäksi koulutuksia järjestetään myös muista aiheista, kuten yrityksen markkinoinnista ja taloudesta.

Luomme maksuttomia oppaita

Olemme koonneet useita maksuttomia oppaita, joista sinä saat käytännön vinkkejä yritystoimintasi eri vaiheisiin sekä osa-alueisiin. Koronakriisin aikana moni yrittäjä on miettinyt liiketoiminnan siirtämistä verkkoon, minkä vuoksi loimme pikaoppaan verkkomyynnin kasvattamiseen. Oppaamme palvelevat niin aloittelevia kuin jo pidempään toimineita yrittäjiä.

Avasimme mentorisi.fi -palvelun

Olemme avanneet mentorisi.fi -palvelun, josta yrittäjät voivat hakea vertaistukea ja vinkkejä oman yrityspolkunsa varrelle. Olitpa sitten aloitteleva yrittäjä tai jo pidempään yrittäjänä toiminut konkari – palvelu on avoin kaikille yrittäjille ja sinne voi ilmoittautua, jos haluaa löytää itselleen luotettavan mentorin tai toimia itse kuuntelevana korvana toiselle yrittäjälle. Mentoria voi etsiä ainoastaan yrittäjät, mutta mentoriksi voi ryhtyä, vaikka ei itse toimisi yrittäjänä.

Teemme yhteistyötä kuntasi kanssa

Olemme jatkuvasti yhteydessä lappilaisiin kuntapäättäjiin. Lisäksi laadimme yhdessä Kuntaliiton kanssa kunnille suositukset siitä, miten ne voivat auttaa yrityksiä ja samalla asukkaitaan selviämään koronakriisistä.

Autamme julkisiin hankintoihin osallistumisessa

Jos asiakasvirtasi on tyrehtynyt koronakriisin vuoksi tai haluaisit muuten vaan lisätä kassavirtaasi uusilla keinoilla, kannattaa tarkistaa, voisivatko kuntien julkiset hankkijat toimia ostajina ja tarjota sinulle näin lisää bisnestä. Miten se sitten tapahtuu? Me autamme.

Lapissa toimiva hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus auttaa lappilaisia yrittäjiä maksutta julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi julkisten hankintojen koulutustallenteesta sekä oppaasta löydät tietoa siitä, mikä ylipäätään on julkinen hankinta, mistä löydät tarjouspyynnöt ja mitä sinun tulee hankinnoista tietää.

Lanseerasimme Auta pientä -kampanjan kuluttajille

Koronakriisin aikana loimme Auta pientä -kampanjan, jonka avulla muistutetaan kuluttajille, että yritys pysyy pystyssä vain, jos siellä käy asiakkaita. Kampanja on näkynyt laajasti monien isojen suomalaisten mediatalojen alustoissa ja julkaisuissa.

Kampanjan sanoma on, että jokainen ostos on mahdollisuus tukea kotimaista pk-yrittäjää. Yritystä pystyy tukea ostamalla esimerkiksi lahjakortin tulevaa käyntiä varten, tilaamalla ruokaa kotiinkuljetuksella tai maksamalla auton huollon ennakkoon. Tapoja yrittäjien tukemiseen on monia. Sosiaalisessa mediassa käytettävät kampanjan aihetunnisteet ovat #autapientä, #autanyt ja #ostapieneltä. Lisäksi tarjolla on myös kampanjan kangaskassi, joka muistuttaa pienyritysten tukemisesta.

Tarjoamme rahallisia alennuksia

Tarjoamme Yrittäjien jäsenille rahallisia alennuksia eri tuotteista ja palveluista, kuten vakuutuksista, liittymistä, polttoaineesta, asiakastiedosta, tukkukaupasta, lounasseteleistä, hotelliöistä, lennoista, lehtitilauksista ja laivamatkoista. Verkkosivuillamme pääset tutustumaan kaikkiin jäsenetuihimme.

Yhdessä olemme enemmän – kaikille uusille Lapin Yrittäjien jäsenille 35€ Elisan lahjakortti!

Kesän ajan saat netin kautta liittymisen yhteydessä 35€ arvoisen lahjakortin Elisan myymälöihin. Lahjakortti käy laitteisiin, lisätarvikkeisiin ja muihin fyysisin tuotteisin. Lahjakortti on voimassa vuoden sen myöntämishetkestä, ja se lähetetään postitse jäsenmaksun maksamisen jälkeen.

Jäsenmaksu määräytyy yrityksen vakituisen henkilömäärän mukaan, esimerkiksi yksinyrittäjällä vuosimaksu on 166€ ja 2-3 henkilöä työllistävällä 247€. Täältä näet kaikkien yrityskokojen vuosimaksut. Yrittäjäjärjestön jäsenyys maksaa itsensä pian takaisin – yhdessä olemme enemmän.

Yrittäjäjärjestöä ei ole olemassa ilman jäseniä – jokainen uusi jäsen vahvistaa järjestön vaikuttavuutta ja vie lappilaisen yrittäjän asemaa eteenpäin. Mitä enemmän meitä yrittäjiä on yhdessä, sitä painavampi sanamme on. Tässä yhteisössä on voimaa, ole sinäkin yksi meistä.

Tule mukaan Lapin Yrittäjiin >>