9.2.2020 klo 21:00
Uutinen

Ruokolahden Yrittäjät palkittiin parhaana

Joroisten Yrittäjät, Ruokolahden Yrittäjät, Ulvilan Yrittäjät ja Kuopion Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2019 parhaina paikallisyhdistyksinä.

2019 toimialajärjestö on Nuohousalan Keskusliitto ry. Lisäksi palkittiin Alavieskan Yrittäjät Vuoden tekijänä, Ilomantsin Yrittäjät Vuoden vaikuttajana ja Lempäälän Yrittäjät Vuoden viestijänä.

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: 1–99, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä. Suomen Yrittäjillä on 383 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Tallink Victorialla sunnuntai-iltana 9. helmikuuta.

Ruokolahden Yrittäjät tukee yrittäjien osaamista

Alle 200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Ruokolahden Yrittäjät Etelä-Karjalasta. Yhdistys on järjestänyt monipuolisesti koulutusta yrittäjille ja tehnyt pitkäjänteisesti oppilaitosyhteistyötä sekä tuonut uudenlaista avoimuutta järjestön hallintoon.

– Ruokolahden Yrittäjien toiminta on ollut korkeatasoista jo vuosien ajan. Monivuotinen puheenjohtaja Matti Jaatinen sai yhdistyksensä jäsenet kerta toisensa jälkeen innostumaan koulutuksista ja tapahtumista. Yhdistys on tullut tunnetuksi ympäri maan retkistään, joita he ovat tehneet tutustuen eri kuntien elinkeinoelämään. Aktiivisuus on ollut todella korkealla ja yrittäjät ovat saaneet vastinetta jäsenmaksuilleen, iloitsee Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari.

– Ilman Mattia emme olisi tässä. Matti Jaatinen puhalsi positiivista henkeä jäsenistöön ja sai kunnan päättäjätkin uskomaan yrittäjyyden merkitykseen Ruokolahden elinvoimalle. Oli kunnia käydä noutamassa palkinto hienosta työstä, kehuu Ruokolahden Yrittäjien uusi puheenjohtaja Juhani Turpeinen.

Joroisten Yrittäjät edistää oman paikkakuntansa elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä

Joroisten Yrittäjät Etelä-Savosta palkittiin parhaana pienimpien yhdistysten sarjassa. Yhdistyksen toiminta on monipuolista ja vahvistaa niin paikkakunnan yrittäjien kuin Joroisten elinvoimaa.

Ulvilan Yrittäjät aktiivisesti ja uudistaen vie yrittäjien asiaa eteenpäin

Ulvilan Yrittäjät Satakunnasta palkittiin parhaana 200–500 jäsenyrityksen sarjassa. Yhdistys on aktiivisesti ja näkyvästi vaikuttanut ja viestinyt yrittäjien asioista sekä toteuttanut uudenlaisia tapahtumia.

Kuopion Yrittäjät pitää yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Suurimpien yhdistysten, eli yli 500 jäsenyhdistyksen sarjassa palkittiin Kuopion Yrittäjät Savosta jo toista kertaa peräkkäin. Yhdistys on yrittäjän arjessa läsnä ja kehittää aktiivisesti ja pitkäjänteisesti toimintaansa.

Vuoden tekijä Alavieskan Yrittäjät tuo lisäarvoa jäsenilleen

Alavieskan Yrittäjät Keski-Pohjanmaalta on Vuoden tekijä. Yhdistys on puhaltanut koko kuntaan yhteishenkeä ja innostusta. Heidän järjestämänsä tapahtuma Amacing Race on esimerkki innovatiivisesta tavasta markkinoida yrityksiä kuntalaisille.

Vuoden vaikuttaja Ilomantsin Yrittäjät vahvistanut kuntansa pitovoimaa

Ilomantsin Yrittäjät Pohjois-Karjalasta valittiin Vuoden vaikuttajaksi. Yhdistys on saanut toiminnallaan läpi ehdotuksen, jossa hyötyvät niin nuoret, kunta kuin yrittäjätkin. Paikallisyhdistys ja kunta ovat yhdessä tukeneet aloittavia lukiolaisia tietokoneen ja kirjojen hankinnoissa oman kotikunnan lukiossa.

Vuoden viestijä Lempäälän Yrittäjät saa aikaa muutosta viestinnällään

Lempäälän Yrittäjät Pirkanmaalta valittiin Vuoden viestijäksi. Yhdistys on saanut viestintänsä määrätietoisella kehittämistyöllä aikaan positiivista muutosta jäsenistönsä ja paikkakunnan yrittäjien arjessa.

Vuoden toimialajärjestö Nuohousalan Keskusliitto ry

Nuohousalan Keskusliitto on Vuoden toimialajärjestö. Alan toimintaympäristö muuttui radikaalisesti vuoden 2019 alusta. Uudessa tilanteessa järjestö uudisti toimintaansa onnistuneesti: otettiin käyttöön OMAnuohooja-toimintamalli sekä käynnistettiin koulutusrakenteen uudistaminen. Liitto kunnostautui myös ympäristöasioissa, Mustahiili-kampanja sai Arktisen neuvoston kunniamaininnan.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 0400 551435, jami.holtari@yrittajat.fi
kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät, p. 040 521 2124, mari.kokko@yrittajat.fi
järjestöjohtaja Hanna Hietala, Suomen Yrittäjät, p. 041 544 9500, hanna.hietala@yrittajat.fi
toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi@yrittajat.fi