25.5.2021 klo 15:57
Uutinen

Saimaan maailmanperintöhanke

Saimaan norppasaaristo lisättiin UNESCO:n maailmanperinnön aieluetteloon tammikuussa 2021. Suunnitteilla on maailmanperinnön luontokohde, joka pohjautuu saimaannorpan ainutlaatuisuuteen ja poikkeukselliseen evoluutioprosessiin sekä muihin Saimaan hienoihin luontoarvoihin. UNESCO:n maailmanperintökohde on merkittävä tunnustus, joka Saimaalla ansaitaan luonnonarvojen turvaamiseksi jo toteutetuilla toimilla. Tämä ei siis tarkoita uutta suojelualuetta Saimaalle, vaan kohde perustuu jo suojeltuun Saimaan Natura-2000 verkostoon. Maailmanperintöstatuksella on suuri kansainvälinen imagollinen merkitys, millä on suoria vaikutuksia alueen matkailuun ja elinkeinoelämään. Hankkeen tavoitteena on valmistella hakemus maailmanperintökomitean arvioitavaksi vuonna 2024.

Tästä maakuntaliittojen, kuntien, Metsähallituksen ja ELY-keskusten yhteisestä hankkeesta voi lukea lisää verkkosivuilta https://www.metsa.fi/projekti/saimaan-maailmanperintohanke/

Saimaa & Unescon maailmanperintö – webinaari 22.6.21 klo 18-20

Kutsumme teidät kuulemaan aiheesta lisää koronaepidemian vuoksi webinaarin muodossa. Webinaarissa tulemme kertomaan Saimaan maailmanperintö hankkeesta; mitä maailmanperintö tarkoittaa ja mitä vaikutuksia sillä on alueelle. Webinaarissa kuullaan myös Merenkurkun maailmanperintökohteella sijaitsevan Mustasaaren kunnanjohtajan Rurik Ahlbergin puheenvuoro. Tilaisuus on kaikille avoin.

Ilmoittautuminen webinaariin tapahtuu tämän linkin kautta https://link.webropol.com/s/saimaanmaailmanperinto3 (21.6.21 klo 12 mennessä). Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin liittymislinkki päivää ennen webinaaria. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa samasta linkistä tapahtuman jälkeen ja vaatii myös ilmoittautumisen. Vastaavanlainen tilaisuus järjestetään myös 17.6.21 klo 18-20 maa- ja vesialueen omistajille ja siihen voi liittyä, mikäli se sopii paremmin aikatauluunne (lisätietoa ja ilmoittautumislinkki verkkosivuillamme).

Verkkokysely

Maailmanperintöhakemuksen valmistelun tueksi on avattu verkkokysely, jossa kaikki pääsevät kertomaan omia näkemyksiään Saimaan maailmanperintöhankkeesta ja osallistumaan sen suunnitteluun. Verkkokysely löytyy osoitteesta https://new.maptionnaire.com/q/3sus6gzl6l8d ja on vastattavissa 25.5.-15.7.21 välisenä aikana. Vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia.

Ystävällisin terveisin

MEERI KOIVUNIEMI
Erikoissuunnittelija

Metsähallitus

Muita kiinnostavia aiheita