PRH ja tilinpäätös
PRH muistuttaa tilinpäätöksen lähettämisestä. Kuva: Getty Images

Saitko kirjeen PRH:lta? Tärkeä muistutus tilinpäätöksestä

PRH muistuttaa yrityksiä tilinpäätöksen ilmoittamisen aikataulusta.

Patentti- ja rekisterihallitus on lähettänyt yli 1 600 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle kirjeen, jossa se muistuttaa tilinpäätöksen ilmoittamisvelvollisuudesta. Kirje on lähetetty niille yrityksille, joiden tilikausi on päättynyt vuoden 2022 tammikuun aikana eikä tilikauden tilinpäätöstä ollut rekisteröity kaupparekisteriin 9.8.2022 mennessä. Kyseinen kirje on lähetetty yrityksen kaupparekisteriin ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti posti- tai käyntiosoitteeseen.

Kirjeen saaneiden yritysten tilinpäätösten ilmoittaminen ei ole PRH:n mukaan myöhässä. Kirjeen voi jättää huomiotta, jos yritys on jo ilmoittanut tilinpäätöksensä kaupparekisteriin. PRH:n Virre-tietopalvelun tilinpäätöshausta voi tarkistaa maksutta, onko yrityksesi tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin.

Laki velvoittaa

Lain mukaan jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa. Vahvistettu tilinpäätös ilmoitetaan kaupparekisteriin kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Jos tilinpäätös ilmoitetaan myöhässä, PRH lähettää yritykselle 85 euron laskun viivästyneen tilinpäätöksen rekisteröinnistä.

Katso tilinpäätösilmoituksen ohjeet ja luettelo tarvittavista asiakirjoista täältä. PRH muistuttaa, että se saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Toimitus
Toimitus