3.3.2021 klo 08:02
Uutinen

Saitko koronatukea? Muista ilmoittaa tuet ja avustukset veroilmoituksessa

Koronatuet ovat yritykselle veronalaista tuloa ja ne kirjataan yrityksen kirjanpitoon. Yrityksen on ilmoitettava tuet myös veroilmoituksessa – ja muistathan kevään tärkeät veropäivät!

Koronatilanteen vuoksi esimerkiksi Business Finland ja ELY-keskukset ovat maksaneet tukea yrityksille ja yrittäjille. Kunnat puolestaan ovat maksaneet yksinyrittäjätukea.

Suoriteperusteisessa kirjanpidossa tuki tai avustus on sen verovuoden tuottoa, jonka aikana se on saatu. Maksuperusteisessa kirjanpidossa tuki tai avustus on sen verovuoden tuloa, jonka aikana se on maksettu.

Veroilmoituksessa tuet ja avustukset merkitään niille tarkoitettuun kohtaan.

  • Osakeyhtiö (Veroilmoitus 6B): Ilmoita tuki kohdassa Saadut avustukset ja tuet (Elinkeinotoiminnan tuotot – Toiminnan muut tuotot)
  • Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö (Veroilmoitus 6A): Ilmoita tuki kohdassa Saadut avustukset ja tuet (Elinkeinotoiminnan tuotot)
  • Toiminimiyrittäjä Veroilmoitus 5): Ilmoita tuki kohdassa Saadut avustukset ja tuet (Elinkeinotoiminnan muut tuotot).

Muista nämä tärkeät veropäivät

Tässä ovat kevään 2021 veroilmoitusten määräpäivät:

1.3.2021

  • Oli arvonlisäveroilmoituksen määräpäivä, jos verokausi on kalenterivuosi. Myös arvonlisäveron maksun määräpäivä.
  • Jos ilmoitat arvonlisäveron tiedot myöhässä, joudut maksamaan myöhästymismaksua. Jos maksat alv:n vasta eräpäivän jälkeen, sinun pitää veron lisäksi maksaa myös viivästyskorkoa. Korkoa kertyy eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen maksupäivään saakka. Vuonna 2021 viivästyskorko on 7 %.

1.4.2021

  • Liikkeen- tai ammatinharjoittajat sekä elinkeinoyhtymät antavat veroilmoituksensa viimeistään 1. huhtikuuta.
  • Elinkeinonharjoittajien sekä heidän puolisoidensa esitäytetyt veroilmoitukset ovat nyt OmaVerossa. Jos veroilmoituksessa on korjattavaa, heidän on tehtävä täydennykset viimeistään 1.4.2021.

30.4.2021

  • Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen on annettava veroilmoitus 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Suurimmalla osalla tilikausi päättyy vuodenvaihteessa, jolloin veroilmoituksen määräpäivä on huhtikuun lopussa.

toimitus(at)yrittajat.fi